Over mij

Je bent op deze pagina beland omdat je nieuwsgierig bent naar wie ik ben.

Ik wil hier dan ook graag het verhaal achter Gewoon Lies met je delen.

Als mama van drie jonge kinderen kwam ik in 2018 in een stevige burn-out terecht met aanhoudende gezondheids-klachten tot gevolg. Het heeft meer dan 2 jaar geduurd om uit dit dal te komen. Dit heeft me doen nadenken over hoe ik mijn leven wil leven. In plaats van maar mee te rennen in de rat-race van het leven kies ik nu bewust voor meer balans in mijn leven.

Vanuit deze ervaring is het mijn missie om zoveel mogelijk moeders die het moeilijk hebben met alle ballen in de lucht te houden te helpen om meer rust en balans te vinden in hun leven. Om op die manier impact te maken en te zorgen voor collectief vertragen!

Hoe het begon

Ik weet het nog goed, het was een donderdag in Maart 2018, de dag dat ik er de brui aan gaf. Ik kon het niet meer. Het lukte niet meer. De nacht ervoor had ik alweer niet geslapen, maar toch sleepte ik me naar mijn werk. Daar verstopte ik me in een lokaaltje waar niemand me zag (thank God for flexplekken) en probeerde de tranen te verbijten. Tijdens de middagpauze ging ik buiten een wandeling maken in de hoop dat dit beterschap zou brengen. Helaas.. Om 15u gaf ik het op, ik ging naar huis. Thuis gekomen kroop ik in een hoekje, waar ik uren aan één stuk heb zitten wenen.

Ik nam me die avond voor me de volgende dag ziek te melden, een hele dag rusten en na het weekend zou het dan wel weer beter gaan. Mijn vriend begreep op dat moment dat het zo niet verder kon en verplichtte me om de huisarts op te zoeken. De angst sloeg me op dat moment om het hart. Naar de huisarts? Wat moest ik daar vertellen? Ik zelf had geen idee van wat er aan de hand was, wat ik voelde, waar ik last van had, …

Gelukkig besloot mijn vriend om mee te gaan, samen met hem durfde ik de ‘confrontatie’ wel aan. Toen de huisarts vroeg waarom we er waren kon ik geen woord uitbrengen. Ik keek hoopvol naar mijn vriend. Hij begon te vertellen hoe hij de situatie zag, hoe hij mijn lijdensweg moest aanzien. Op dat moment lukte het me wel om ook mijn verhaal te vertellen, terwijl de tranen maar bleven stromen.

Ik was overspannen en had dringend nood aan rust was de boodschap van de huisarts. Hij schreef twee weken rust voor. Met heel veel tegenzin aanvaardde ik. Ik voelde me nu nog slechter dan voordien, want nu liet ik ook nog mijn werkgever in de steek.

Achteraf gezien ben ik mijn huisarts zo ongelooflijk dankbaar om naar mijn – onsamenhangend en snikkend – verhaal te luisteren en me serieus te nemen.

Nu even ophouden met maar doorgaan

Verdict: Burn-out

Op dat moment, toen ik daar bij de huisarts zat en hij me zei dat ik overspannen was, was er nog steeds geen haar op mijn hoofd dat eraan dacht dat ik wel eens een burn-out kon hebben. Alsof ik het mezelf niet toestond overspannenheid en burn-out aan elkaar te linken.

Ik belde die maandag op aanraden van de huisarts een psycholoog voor een intake gesprek. Ik was ongelooflijk zenuwachtig, want naar een psycholoog gaan was voor mij een enorm grote stap. Ook was ik er niet van overtuigd dat ik dit nodig had. Maar zoals altijd, greep ik wel alle kansen aan die ik geboden kreeg, dus ook deze.

Luister naar het fluisteren van je lichaam zodat het niet hoeft te schreeuwen.

Dankzij de psycholoog begon ik stilaan in te zien wat er aan de hand was. Ik denk dat het een twee tot drie weken geduurd heeft voor ik besefte dat er sprake was van een burn-out, maar dat niemand het zo durfde te benoemen tegen mij.

Toen ik eindelijk aanvaardde wat er aan de hand was kon ik aan mijn herstel beginnen. Ik leerde stilaan te vertragen en naar mezelf te luisteren. Wat heb ik nodig? Waar heeft mijn lichaam behoefte aan? Het was een moeizame weg, maar stapje per stapje begon ik me beter te voelen.

Van blogger naar ondernemer

Uiteindelijk heeft het nog 2 jaar geduurd eer ik mezelf volledig hersteld kon noemen. Maar ik bleef niet bij de pakken zitten. Ik greep alle hulp aan die ik kon krijgen. Ik volgde online coaching, ging naar een psycholoog en volgde een revalidatie traject in het ziekenhuis. Hieruit leerde ik heel veel over zelfzorg en persoonlijke ontwikkeling. Allemaal dingen die ik ondertussen met succes kan toepassen, waardoor ik nu mijn leven in balans leef en gelukkig ben.

Midden 2020 begon ik met Gewoon Lies een persoonlijke blog vanuit een nood om anderen te inspireren. Om tips te delen om het leven makkelijker te maken. Ik had de afgelopen jaren, sinds mijn burn-out, zoveel kennis over zelfzorg en persoonlijke ontwikkeling opgedaan dat ik dit wilde delen met anderen.

Ondertussen is deze missie verder uitgegroeid. Met Gewoon Lies wil ik andere moeders helpen met het vinden van balans in hun leven zodat ze opnieuw kunnen genieten. Genieten van de tijd met hun kinderen, genieten van hun job, genieten van hun vrije tijd. Simpel genieten van het leven!

En dit ga ik doen met een online aanbod van cursussen en trajecten om jou te helpen naar meer rust en balans.

Wie is Gewoon Lies?

In het echte leven heet ik gewoon Annelies, een mama van drie toffe, knappe en energieke jongens die ik opvoed in co-ouderschap. Samen met mijn partner en zijn twee tienerdochters vormen wij sinds enkele jaren een nieuw samengesteld gezin. Sinds eind 2020 is ons gezin helemaal compleet met de komst van Kitty.

Nog een paar weetjes over mij:

  • Ik ben een echte structuurjunkie, als ik ergens structuur en overzicht kan aanbrengen ben ik gelukkig.
  • Ook plannen is één van die dingen waar ik maar niet genoeg van kan krijgen. Tegenwoordig doe ik dat met mijn Bullet Journal. Weet je nog niet wat een Bullet Journal is, lees dan deze blogpost.
  • Ik ben amper 1m54, ‘klein maar fijn‘ zei mijn juf van het vijfde leerjaar altijd. Maar onderschat me niet, ook met mijn kleine lengte kan ik grootste dingen bereiken!
  • Als kind en jong volwassene had ik een hekel aan wandelen. Ik vond het verloren en nutteloze tijd om zonder doel te wandelen. Gelukkig kan ik soms aan mezelf toegeven dat ik fout zit en nu is wandelen één van mijn belangrijkste activiteiten.
  • Om te ontspannen en creatief bezig te zijn waag ik me al eens aan Diamond Painting. In plaats van schilderen op nummer maak je een schilderij met kleine steentjes, diamantjes. Meer over weten, check dan zeker deze blogpost.
  • Stiekem ben ik nog altijd fan van Clouseau. Als er niemand thuis is durf ik de oude meezinger van Koen en Chris nog keihard door de boxen laten schallen.
  • Ik ben altijd al een kattenmens geweest. Ik kon mijn geluk dan ook niet op toen we eindelijk een kitten in huis haalden. Een naam kiezen voor onze poes was een moeilijke bevalling, iedereen in ons gezin wou zijn zeg hebben in de naamgeving, maar iedereen had een totaal andere smaak. Uiteindelijk hakten ik en mijn vriend de knoop door en werd het Kitty, ons tijgertje!

Genoeg over mij, wie ben jij?

Nu jij weet wie ik ben en waar ik voor sta ben ik ook ontzettend benieuwd naar wie jij bent. Wat is jouw verhaal? Welke uitdagingen heb jij al overwonnen en voor welke berg sta jij nu nog? Laat het me weten, dat kan via een mailjte aan annelies@gewoonlies.be of via het contactformulier.

Heb jij het ook zo moeilijk om alle ballen tegelijk in de lucht te houden? Verlang je intens naar meer rust en balans in je leven? Wil je ook weer genieten van de tijd met je gezin of wil je meer tijd voor jezelf nemen?

Neem vandaag nog actie en schrijf je in voor het online traject “Eerste hulp bij overspannen zijn”. Dit is hét traject voor moeders die kampen met uitputting en vermoeidheid. Samen gaan we in 6 weken werken aan meer rust en balans in je leven door te vertragen en opnieuw dicht bij jezelf te komen waardoor jij opnieuw kan genieten van het leven.

Als jij er klaar voor bent om uit de rat race te stappen en op zoek te gaan naar een goede balans, dan is dit traject iets voor jou. Ik help jou een nieuwe balans te vinden tussen spanning en ontspanning. Om opnieuw van de kleine dingen van het leven te kunnen genieten. Om te kiezen voor je eigen geluk, zijn wie je wilt zijn en doen wat je graag doet. Ik leer je te vertragen en bewuste keuzes dicht bij jezelf te maken.