Meteen naar de inhoud
eerste hulp bij overspannen zijn

Eerste hulp bij overspannen zijn

Hét online traject voor moeders die kampen met uitputting en vermoeidheid.

Gedurende 6 weken gaan we samen werken aan meer rust en balans in je leven door te vertragen en opnieuw dicht bij jezelf te komen. Op die manier ga jij ook weer genieten van het leven!

Dit traject geef je alle handvaten die jij nodig hebt om te zorgen voor meer rust en balans in jouw leven en opnieuw te genieten.

… Genieten van je job

… Genieten van de tijd met je kinderen

… Genieten van de tijd voor jezelf

Simpelweg genieten van het leven!

VERMOEID OF UITGEPUT?

Vermoeidheid, het lijkt wel de nieuwe trend. Als ik met andere moeders praat duurt het meestal geen 10 minuten voor het woordje “moe” ter sprake komt. Zijn we met z’n allen zo moe? Of is het hip om moe te zijn?

En wat bedoelen we als we zeggen ‘Ik ben zo moe?” Bedoelen we dan de gewone vermoeidheid die we voelen na een dag hard werken. Of bedoelen we dat we helemaal uitgeput zijn?

Wat is het verschil hoor ik je vragen? Wel van gewone vermoeidheid herstel je heel snel na wat rust. Als je moe bent na een dag hard werken, of een dag voor je kinderen zorgen, zal je na een nachtje goed slapen weer uitgerust aan de dag beginnen. Jouw energieniveau is weer volledig hersteld tijdens jouw nachtrust.

Als je echter uitgeput bent gaat het veel verder dan dat. Je zal niet meer uitgerust opstaan. Je zal je nog steeds moe en uitgeput voelen in de ochtend. Dit komt dan omdat jij veel te lang veel te veel gedaan hebt. Je bent over-moe, oververmoeid.

Iedereen heeft een bepaalde draagkracht. Als jij meer prikkels en stress te verwerken krijgt dan dat jouw draagkracht aankan kom je in de rode cijfers.

Vergelijk het met het draagvermogen van een vrachtwagen. Als je deze te zwaar beladen laat rondrijden zal de draagkracht het begeven.

Draagkracht is voor iedereen verschillend. De ene persoon kan al wat meer aan dan de andere, maar voor iedereen is de draagkracht beperkt. Iedereen kan dus over zijn limiet gaan. En als je over die limiet gaat ben je niet meer moe, maar ben je oververmoeid – of uitgeput. We hebben het dan niet meer enkel over lichamelijke vermoeidheid, maar zowel je lichaam als ziel zijn dan moe.

Herken jij je hierin? Heb jij last van vermoeidheid, of ben jij uitgeput?

Ik zie rond mij zoveel drukke mama’s die het moeilijk hebben om alle ballen in de lucht te houden en die daara an onderdoor gaan. Je kampt met uitputting en vermoeidheid en bent vergeten hoe je moet genieten. Je snakt naar meer rust en balans.

Het lijkt wel of vermoeidheid bij het moederschap hoort. Voor mij was dit lange tijd ook zo.

Maar ondertussen weet ik beter.

Ik weet nu dat als je leert vertragen en dichtbij jezelf gaat leven het ook zonder die extreme vermoeidheid kan. Ik leerde dit op de harde manier, door opnieuw recht te krabbelen na een burn-out.

Maar jij hoeft het zo ver niet te laten komen!

Speciaal voor moeders die kampen met uitputting en vermoeidheid maakte ik het online traject “Eerste hulp bij overspannen zijn”.

Samen gaan we in 6 weken werken aan meer rust en balans in je leven door te vertragen en opnieuw dicht bij jezelf te komen waardoor jij opnieuw kan genieten van het leven.

Dit traject is voor jou als…

… Je je weer fit en energiek wil voelen en wil genieten van het leven

… Je niet meer wil leven volgens de verwachtingen van de maatschappij, maar keuzes wil maken dicht bij jezelf

… Je opnieuw wil gaan genieten. Genieten van je job, van je kinderen, van tijd met jezelf. Simpelweg genieten van het leven

… Je klaar bent om de volledige verantwoordelijkheid over jezelf en je leven te nemen en durft te kiezen voor jezelf.

Ben jij er klaar voor?

Zeg jij JA tegen jezelf?

AAN JOU DE KEUZE

De constante druk van alle ballen tegelijk in de lucht te houden als moeder kan iedereen te veel worden. Zo ook voor mij. Ik geraakte overspannen en belandde zelf in een burn-out. Ik kon het tempo van de huidige maatschappij niet aan en draaide door in de rat-race van de dag. Tot ik leerde vertragen en dicht bij mezelf te komen. Ik ging weer leven op mijn eigen tempo en maakte mijn eigen keuzes.

Sindsdien heb ik zoveel bijgeleerd in zelfzorg en persoonlijke ontwikkeling.

… Hoe je goed voor jezelf kan zorgen zonder egoïstisch te zijn

… Hoe je positiever in het leven kan staan

… Hoe je sterker in je schoenen kan staan.

… Hoe je beslissingen maakt die jou blij maken

… Hoe je ervoor zorgt dat je niet al je energie ’s middags al kwijt bent

… Hoe je kiest voor dingen die jou blij maken

… Hoe je afstand neemt van dingen die jou niet blij maken en alleen maar energie kosten

En al die informatie heb ik gebundeld in dit traject, waarin ik jou ook al die dingen ga leren.

Wacht niet tot jij ook thuis zit met een burn-out en kies NU voor het online traject “Eerste hulp bij overspannen zijn”!

eerste hulp bij overspannen zijn

WIL JIJ DIT?

Ik weet hoe spannend het is om te investeren in jezelf. Jezelf de toestemming te geven om voor jezelf te kiezen.

Been there, done that.

Ik kan je alleen maar vertellen dat kiezen voor jezelf het enige is dat jou kan redden van jezelf voorbij blijven lopen. Je hebt op dit moment twee keuzes:

1. Je doet niets en laat het aanbod schieten.

Resultaat?

Grote kans dat er over 1 jaar nog niets veranderd is.

Erger nog, je zakt alleen nog maar dieper weg in die staat van drukte, angst en rusteloosheid.

Wie weet beland jij ook thuis in een burn-out.

OF

2. Je kiest voor jezelf en het online traject “Eerste hulp bij overspannen zijn”.

Je gaat kiezen voor een ander leven, een gelukkiger leven met meer rust en balans.

Aan het eind van dit traject:

… Kan jij stress herkennen bij jezelf

… Begrijp jij waarom je overspannen bent of zoveel stress ervaart

… Kan jij vertragen en zo jouw energieniveau weer omhoog krijgen

… Ken jij jouw energielekken en energiegevers en kan hier op een bewuste manier mee omgaan

… Ben je in staat om jouw energiebalans in evenwicht te brengen, door je draaglast te verlagen en je draagkracht te verhogen

… Kan jij op een andere, constructieve, manier omgaan met stressvolle situaties

Dus wil jij dit?

Aan jou de keuze!


WAT HOUDT HET TRAJECT IN?

Het online traject “Eerste hulp bij overspannen zijn” is ontstaan vanuit mijn eigen ervaring met burn-out en aanslepende gezondheidsklachten. Ik heb gedurende mijn herstel periode zoveel kennis opgedaan over zelfzorg en persoonlijke ontwikkeling. Ik ben er dan ook van overtuigd dat je door middel van zelfzorg en persoonlijke ontwikkeling tot bij jouw kern kan kopen en op die manier voor jezelf kan bepalen wat je belangrijk vindt en hoe je dit tot uiting kan laten komen om een gelukkiger leven te leiden.

Door mijn analytische ingesteldheid heb ik al mijn ervaring en kennis op vlak van zelfzorg en persoonlijke ontwikkeling samen gebracht, wat zorgt voor een zeer praktische aanpak die echt werkt.

1-OP-1 COACHING

Je kan het traject aankopen zonder begeleiding én er is een VIP formule waarin je 1-op-1 coaching van mij krijgt. Voor deze VIP formule zijn er maar een beperkt aantal plaatsen

Deze 1-op-1 coaching wil zeggen dat we tijdens de 6 weken van het traject 3x een Zoom gesprek hebben waarin jij persoonlijke begeleiding van mij krijgt.

We kijken doorheen het traject naar wat voor jou werkt en waar ik je nog verder kan ondersteunen.

Deze coaching momenten zijn vrij in te plannen en er is ook mogelijkheid om dit ’s avonds te doen.

PRAKTISCHE INHOUD

Het online traject “Eerste hulp bij overspannen zijn” is geen standaard cursus waar enkel kennis opdoet die je na een aantal weken weer vergeten bent. Ik geloof niet dat je door enkel te lezen of luisteren kan zorgen voor verandering in je leven. Daarom is het traject opgebouwd uit praktische oefeningen en opdrachten waar je heel concreet mee aan de slag gaat.

Het traject bestaat uit 6 modules die je best in 6 weken doorloopt. Je kan de modules op je eigen tempo doen, maar ik raad je wel aan om niet te veel tijd tussen de verschillende modules te laten omdat dat het effect verkleint. Ideaal is dat je ongeveer 1 module per week doorloopt, zo heb je tijd genoeg om alle informatie te laten bezinken en de opdrachten te integreren in je dagelijks leven.

DIT IS WAT JE KRIJGT

Als je nu JA zegt krijg je

… 6 modules met uitgebreide video trainingen en praktische oefeningen en opdrachten

… Minstens 1 jaar toegang tot het online platform met alle lessen en opdrachten

Voor de VIP formule

… 3x een 1-op-1 coaching via een Zoom gesprek waarin jij persoonlijke begeleiding van mijn krijgt, vrij in te plannen (ook ’s avonds mogelijk)

Je behoudt minstens 1 jaar toegang tot het online leerplatform met al het materiaal, dus als je op een later moment het traject nog eens wil doorlopen, kan dat!

Ik heb alles wat ik heb geleerd de afgelopen jaren over stress, zelfzorg en persoonlijke ontwikkeling in dit traject gestopt. En ik geef jou dit nu voor slechts een fractie van de investering die ik ervoor gemaakt heb.

Wat dit programma uniek maakt is de concrete en praktische benadering. Ik neem je gedurende 6 weken mee in de belangrijkste stappen die ervoor zorgen dat jij weer meer balans gaat ervaren in je leven. En nog belangrijker, dat jij ook opnieuw gaat genieten van het leven.

Waar wacht je nog op?

gewoon lies

WIE BEN IK?

Hoi, ik ben Annelies, Lies of Gewoon Lies.

Als mama van drie jonge kinderen kwam ik in 2018 in een stevige burn-out terecht met aanhoudende gezondheids-klachten tot gevolg. Ik had meer dan 2 jaar nodig om mezelf helemaal hestelt te noemen. In die periode van 2 jaar bleef ik niet bij de pakken zitten. Ik greep alle hulp aan die ik kon krijgen. Ik volgde online coaching, ging naar een psycholoog en volgde een revalidatie traject in het ziekenhuis. Hieruit leerde ik heel veel over zelfzorg en persoonlijke ontwikkeling. Allemaal dingen die ik ondertussen met succes kunnen toepassen, waardoor ik nu mijn leven in balans leef en gelukkig ben.

Vanuit deze ervaring is het mijn missie om zoveel mogelijk moeders die het moeilijk hebben met alle ballen in de lucht te houden te helpen om meer rust en balans te vinden in hun leven. Om op die manier impact te maken en te zorgen voor collectief vertragen!


eerste hulp bij overspannen zijn

DIT ZIJN DE MODULES

Met deze 6 modules ga jij leren vertragen en opnieuw balans tussen spanning en ontspanning in jouw leven ervaren.

1. WANNEER HEB IK
STRESS?

Eerste hulp bij overspannen zijn - module 1

In deze eerste module leer je stress te herkennen bij jezelf. Zo ben je je bewust van de momenten dat je stress ervaart en kan je hier beter mee leren omgaan.

2. WAAROM BEN IK OVERSPANNEN?

Eerste hulp bij overspannen zijn - module 2

De reden dat het je nu even niet meer lukt is voor iedereen anders. In deze module ga je op zoek naar de oorzaak van jouw situatie.

3. HOE ZORG IK VOOR MEER BALANS?

Eerste hulp bij overspannen zijn - module 3

Vervolgens ga je jouw energie-balans in kaart brengen en jouw energielekken en energiegevers ontdekken. Op die manier krijg je stilaan weer wat meer ruimte en kan je leren vertragen.

4. HOE VERLAAG IK MIJN
DRAAGLAST?

Eerste hulp bij overspannen zijn - module 4

In deze module ga je concreet aan de slag om jouw draaglast, alles wat jij te verwerken hebt, te verlagen.

5. Hoe verhoog ik mijn draagkracht?

Eerste hulp bij overspannen zijn - module 5

Na jouw draaglast te verlagen ga je ook actief op zoek naar manieren om jouw draagkracht opnieuw te verhogen, zodat jij ook weer stilaan meer aankan.

6. Hoe ga ik om met stressvolle situaties?

Eerste hulp bij overspannen zijn - module 6

In deze laatste module ga je nog een aantal technieken leren om beter met toekomstige stressvolle situaties om te gaan. Wat kan jij doen om op stressvolle momenten jezelf niet te verliezen?


ZO WERKT HET TRAJECT

Nadat je je hebt aangemeld krijg je onmiddellijk toegang tot alle modules en lessen in de online leeromgeving. Je volgt de modules volledig op je eigen tempo. Mijn advies is om niet te veel tijd tussen de verschillende modules te laten aangezien dit het effect verkleint. Ideaal is om elke week één module op je planning te zetten. Plan elke week een paar uur in jouw agenda om aan JEZELF te werken door de opdrachten lessen te integreren in je leven. Zo rond je binnen 6 weken het traject af en ervaar jij weer rust en balans in je leven!

VEEL GESTELDE VRAGEN

HOE LANG BEHOUD IK TOEGANG?

Je behoudt minstens 1 jaar toegang tot de online omgeving met alle lessen, video’s en opdrachten. Je kan het traject dus ook op je eigen tempo doorlopen of het later nog eens opnieuw doornemen.

VOOR WIE IS HET GESCHIKT?

Het online traject "Eerste hulp bij overspannen zijn" is voor drukke moeders die het moeilijk hebben om alle ballen in de lucht te houden en zichzelf hierin voorbij gelopen zijn.

Ben jij op dit moment overspannen en wil jij:
- je opnieuw fit en energiek voelen
- opnieuw genieten, genieten van je job, van je kinderen, van tijd met jezelf, simpelweg genieten van het leven
- niet meer leven volgens de verwachtingen van de maatschappij, maar keuzes maken dicht bij jezelf
- de volledige verantwoordelijkheid over jezelf en je leven nemen en kiezen voor jezelf

Dan is het dit traject precies wat jij nodig hebt!

MOET IK IN EEN BURN-OUT ZITTEN OM DIT TRAJECT TE VOLGEN?

Nee, je moet niet in een burn-out zitten om aan dit traject deel te nemen.

Alle kennis en informatie in dit traject heb ik opgedaan tijdens het herstel van mijn eigen burn-out, maar is perfect van toepassing voor moeders die overspannen zijn en dus (nog) niet in een burn-out zitten. Het traject is net om ervoor te zorgen jij niet helemaal uitgeblust geraakt.

Al kan het traject jou ook perfect helpen als jij wel al in een burn-out terecht gekomen bent.

WAT HOUDT DE 1-OP-1 COACHING IN?

Tijdens de 1-op-1 coaching krijg jij persoonlijke begeleiding van mij door middel van 3 Zoom sessies doorheen het traject. Tijdens deze Zoom sessies bespreken we jouw specifieke situatie en de opdrachten uit het traject. We bekijken wat voor jou werkt en waar ik je nog verder kan ondersteunen.

Deze coaching momenten zijn door jou in te plannen in mijn agenda. Er is ook mogelijkheid om dit ’s avonds te plannen.

IK HEB NU AL GEEN TIJD, HOE VIND IK DE TIJD OM DIT TRAJECT TE DOORLOPEN

Ik kan jou uiteraard niet verplichten om tijd te maken. Maar weet dat als jij geen actie onderneemt, de situatie niet zal veranderen. Je zal zelf iets moeten veranderen, kiezen voor jezelf, voor er iets verandert. Als je echt een rustiger leven wil, een leven waarin je weer kan genieten. De video's in het traject duren maximum 10 minuutjes, dus kan je je per dag 10 of 15 minuutjes vrijmaken om aan jezelf te werken? 10 minuutjes minder scrollen door social media of minder TV kijken?