een jaar in boeken 2021

Een jaar in boeken: 2021

In een jaar in boeken wil ik graag met jou delen welke boeken ik in 2021 las. Sinds een aantal jaar heb ik een oude passie van mezelf terug gevonden, namelijk boeken lezen. Voor 2021 had ik mezelf als doel gesteld om minstens 15 fictie en 15 non-fictie boeken te lezen. En dat doel heb ik zeker en vast gehaald. Ik strand op exact 16 fictie en 16 non-fictie boeken.

Net zoals vorig jaar heb ik ook dit jaar regelmatig een Book Review geschreven op deze blog. Vooral non-fictie boeken over zelfzorg en -ontwikkeling waarvan ik denk dat jij er iets aan kan hebben. In de post van vandaag geef ik je een overzicht van alle boeken die ik gelezen heb, waaronder ook alle fictie boeken.

Fictie boeken in 2021

reeks: Shopaholic

Vorig jaar startte ik de feel-good reeks Shopaholic van Sophie Kinsella. Dit jaar ging ik daar verder mee en las de laatste boeken in de reeks:

reeks: De Zeven Zussen

Toen ik alle boeken van de Shopaholic reeks had uitgelezen kwam ik opnieuw een boekenreeks tegen, de Zeven Zussen van Lucinda Riley. Iets minder luchtig, maar echt boeken die je niet meer kan neerleggen eens je begint te lezen. Ieder boek heb ik in maximum 5 dagen uitgelezen.

Boek 6 (Zon) en 7 (De zevende zus) staan al klaar op mijn e-reader om begin 2022 te verslinden.

Andere boeken

Naast vorige twee reeksen las ik tussendoor nog enkele andere fictie boeken:

Non-fictie boeken in 2021

ouderschap en relaties

Een boek over hooggevoeligheid bij kinderen waarin de schrijfsters ouders, leerkrachten en hulpverleners een wegwijzer aanreiken voor het omgaan met hooggevoelige, of hoogsensitieve kinderen. Het boek verscheen een eerste keer in 2011 maar is nog steeds erg actueel. Ik schreef er eerder dit jaar deze book review over.

Nadat ik vorig jaar het eerste boek van Hanne Luyten las, #nietaankindengezinverklappen, kon ik niet anders dan ook dit boek te lezen. Deze keer schrijft ze samen met haar eigen moeder een boek over het moederschap over de generaties heen. Een must-read voor iedere moeder, waarom lees je in deze book review.

Een boek over relaties en verbondenheid, waar ik al eens eerder in begon en dit jaar opnieuw gelezen heb. De technieken die Sue Johnson hierin beschrijft helpt je om meer verbinding te ervaren met de personen die je graat ziet.

Gezondheid en zelfzorg

In dit boek vertelt Wies Enthoven over haar eigen zoektocht toen haar lichaam haar ineens in de steek liet. Uiteindelijk bleek dat Wies de ziekte ME/CVS heeft. Sinds ikzelf te kampen kreeg met chronische vermoeidheid vind ik veel (h)erkenning in boeken als deze.

Ik gebruik al jaren consistent mijn Bullet Journal, maar nog nooit las ik het boek waarop heel de methode van Bullet Journalling gebaseerd is. Tijd dus om hier verandernig in te brengen. In dit boek legt de bedenker Ryder Caroll stapsgewijs uit hoe je een Bullet Journal kan gebruiken.

Een boek waar ik op sociale media veelbelovende recensies van tegenkom, dus dat moest ik zelf ook lezen. Het gaat over hoe vrouwen geneigd zijn om elkaar genadeloos te veroordelen. Ik moet toegeven dat het voor mij een beetje tegenviel, maar dat komt misschien door de té hoge verwachtingen.

Burn-out als uitnodiging voor een nieuwe manier van leven. Een boek dat zoveel herkenning bij mij teweeg bracht! Dit boek gaf mij het extra duwtje in de rug om mijn eigen online cursus “Eerste hulp bij overspannen zijn” te lanceren. Net zoals Mieke Lannoey geloof ik dat een burn-out echt een kantelpunt in je leven kan zijn.

Nog zo een boek waar vorig jaar op sociale media veel over gedeeld werd. Glennon Doyle laat zien hoe vrouwen volledig en krachtig zichzelf kunnen zijn en daarmee meer geluk in het leven kunnen ervaren.

Zelfontwikkleing en ondernemen

Het boek van business coach Lien de Pau, het gezicht achter de term ‘freemdompreneur’. In dit boek inspireert Lien je om het leven te leiden dat jij wil als ondernemer.

Het tijdsmanagement boek dat iedereen gelezen moet hebben. Ik las dit boek een aantal jaren geleden al, maar besloot voor onderzoek het nog eens door te lezen dit jaar.

Toen ik begin dit jaar zelf begon met beleggen op de beurs zocht ik naar een boek om mijn kennis van beleggen bij te schaven. In dit boek deelt Sam Hollander zijn kennis over waardebeleggen.

Dit boek legt uit wat uitstelgedrag precies is en waarom we zo vaak uitstelgedrag vertonen. De schrijvers geven ook een aantal praktische tools om aan de slag te gaan met jouw uitstelgedrag. Ook hier schreef ik eerder een book review over.

Het bekende opruimboek van Marie Kondo heb ik zelf niet gelezen, maar ik koos voor haar andere boek ‘Opgeruimd op het werk’. Voor dit boek werkte ze samen met organisatiepsycholoog Scott Sonenshein om aan de hand van de wereldberoemde KonMari-methode rommel op de werkplek te elimineren. Wat ik van het boek vond kan je lezen in deze book review.

Dit boek verscheen voor het eerst in 1936 en werd in 2010 opnieuw uitgebracht. In zijn boek geeft Dale Carnegie 6 manieren hoe mensen je leuk gaan vinden, 12 manieren om mensen te overtuigen en 9 manieren om mensen te veranderen.

Dit boek is me zo vaak aangeraden dat ik het eindelijk ook maar heb gelezen. Het zet je aan het denken over hoe je je leven leidt en hoe je als ondernemer meer vrijheid kan ervaren.

Ook ik kan wel wat meer focus in mijn werkzaamheden gebruiken, daarom dit boek van Cal Newport over diep werk.

To-read in 2022

Welke boeken las jij in 2021 en kan je aanraden? Laat het zeker weten! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe inspiratie. Hieronder een greep uit de boeken die al op mijn lees-lijstje voor 2022 staan:

Fictie

Non-fictie

En nog zo vele anderen! Hou deze blog zeker in de gaten voor een review van de boeken die ik te goed vind om niet te delen. Of schrijf je in op de nieuwsbrief om niets te missen.

Wil je graag meer weten over wie Gewoon Lies is, kijk zeker eens op de Over mij pagina. Zit je met een vraag of wil je graag contact met me opnemen, vul het contactformulier in en ik contacteer je zo snel mogelijk terug.

Volg me ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.