Kleine gelukjes – September 2021

Met de rubriek ‘kleine gelukjes’ deel ik iedere maand mijn kleine gelukjes met jou. In de blogpost van vandaag komen mijn kleine gelukjes van de maand September 2021 aan bod.

Wat zijn kleine gelukjes?

Kleine gelukjes zijn voor mij kleine en simpele dingen die mij doen lachen, die me vertederen of waarvan ik oprecht gelukkig wordt. In mijn Bullet Journal hou ik al een hele tijd dagelijks bij waar ik blij van werd, waar ik trots op ben of waar ik dankbaar voor ben. Sinds kort heb ik deze rubriek omgetoverd naar ‘kleine gelukjes’, waar ik al deze dingen in kwijt kan.

Waarom vind ik dat nu zo belangrijk?

In een wereld waarin we altijd maar ‘aan’ staan, van het ene naar het volgende hollen, vergeten we soms te kijken naar die kleine dingen. Kleine dingen die ons goed doen voelen. Als positivist vind ik het daarom zo belangrijk om ieder dag stil te staan bij dat wat me blij maakt. In iedere dag is wel iets te vinden om blij mee te zijn!

Kleine gelukjes in September 2021

We zitten ondertussen al volop in de herfst, dus hoog tijd voor een update van mijn kleine gelukjes van September. De maand waarin het leven weer van start ging.

De start van een nieuw schooljaar, 3de, 4de en 6de leerjaar ondertussen al. Nieuwe en oude hobbies die weer beginnen voetbal blijft een constante, maar dit jaar komt er ook muziekschool bij voor de oudste. En dan eindelijk opnieuw feestjes en allerlei activiteiten. Het lijkt wel alsof we allemaal weer tot leven komen nu we na anderhalf jaar weer sociaal mogen zijn.

Ik had al die tijd het gevoel dat ik als introvert en HSP geen problemen had met dat gebrek aan sociaal contact. Ik genoot vooral van de rust en het niets ‘moeten’. Maar toch merk ik nu hoezeer ook ik weer kan genieten van een feestje en sociaal contact.

 • 1 September viel dit jaar op een woensdag, wat het voor mij véél relaxter maakte dan andere jaren. Woensdag is namelijk mijn vrije dag als de kinderen er zijn. Geen avondrush dus, maar rustig samen een filmpje kijken met chips.
 • Tijdens een mastermind sessie van mijn business coach verbinden met andere geweldige onderneemsters.
 • Zolang het mooi weer blijft probeer ik zoveel mogelijk met de fiets naar het werk te gaan. Na het werk rustig van het avondzonne’tje genieten op de fiets, wie wordt daar nu niet vrolijk van :-).
 • Ook als de kinderen niet bij mij zijn probeer ik af en toe een voetbal wedstrijd mee te pikken. Zo ook begin September. De kinderen een extra knuffel kunnen geven op die momenten doet zo’n deugd.
 • Bezoekje aan het schoonheidssalon voor een pedicure en gezichtsbehandeling.
 • Een mooi complimentje krijgen van een vriendin.
 • Met de auto naar de carwash. Een propere auto staat voor mij niet zo hoog op mijn verlanglijstje. Maar een paar keer per jaar rij ik langs de carwash en geniet ik toch heel eventjes van een propere auto.
 • Frietjes van de frituur, mét stoofvleessaus!
 • Zien hoe mijn oudste zoon zich ontfermt over het peutertje van de buren als ze bij ons komen spelen. Zo schattig om te zien.
 • Het hele communiefeest van mijn jongste zoon is natuurlijk het vemelden waard. Maar wat me die dag nog het meest deed smelten was de uitspraak van de communicant: ‘Mijn mama is de mooiste van héél de kerk’
Kleine gelukjes september 2021
 • Samen met de kinderen zot doen op het springkasteel, dat pas de dag na het communiefeest werd opgehaald.
Kleine gelukjes september 2021
 • Even tot mezelf komen door alleen thuis te zijn na een aantal stressvolle dagen.
 • Door al de communie voorbereidingen heeft het tot midden September geduurd, maar die eerste wandeling van deze maand heeft me zo’n deugd gedaan!
 • Een nieuwe klant bij voor mijn bijberoep Annelies@Work!
 • Sinds 20 September is het nieuwe – post-corona – thuiswerkbeleid van start gegaan. Dit wil zeggen dat ik vanaf nu in plaats van 1 dag per week naar kantoor, nog 1 dag per week mag thuiswerken. Dit zorgt ervoor dat ik die dag thuiswerk nog meer ga appreciëren.
 • Laatse 1-op-1 sessie van mijn business coaching waarbij we terugkeken naar de afgelopen 3 maanden en de stappen die ik gezet heb in die periode. Trots op mezelf!
 • Een opdracht voor mijn bijberoep afgerond!
 • Mezelf laten gaan en dansen tijdens het eerste echte feestje na Corona!

Wat waren jouw kleine gelukjes tijdens de maand September? Deel ze hieronder in de reacties!

Wil je graag meer weten over wie Gewoon Lies is, kijk zeker eens op de Over mij pagina. Zit je met een vraag of wil je graag contact met me opnemen, vul het contactformulier in en ik stuur je zo snel mogelijk een mailtje terug.

Geen enkel nieuws missen, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Gewoon Lies en ontvang een mailtje telkens een nieuwe blogpost online komt.

Volg me ook op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.