Klein gelukjes Augustus wandeling

Kleine gelukjes – Augustus 2021

Met de rubriek ‘kleine gelukjes’ deel ik iedere maand mijn kleine gelukjes met jou. In de blogpost van vandaag komen mijn kleine gelukjes van de maand Augustus 2021 aan bod.

Wat zijn kleine gelukjes?

Kleine gelukjes zijn voor mij kleine en simpele dingen die mij doen lachen, die me vertederen of waarvan ik oprecht gelukkig wordt. In mijn Bullet Journal hou ik al een hele tijd dagelijks bij waar ik blij van werd, waar ik trots op ben of waar ik dankbaar voor ben. Sinds kort heb ik deze rubriek omgetoverd naar ‘kleine gelukjes’, waar ik al deze dingen in kwijt kan.

Waarom vind ik dat nu zo belangrijk?

In een wereld waarin we altijd maar ‘aan’ staan, van het ene naar het volgende hollen, vergeten we soms te kijken naar die kleine dingen. Kleine dingen die ons goed doen voelen. Als positivist vind ik het daarom zo belangrijk om ieder dag stil te staan bij dat wat me blij maakt. In iedere dag is wel iets te vinden om blij mee te zijn!

Kleine gelukjes in Augustus 2021

Wat maakte mij gelukkig de voorbije maand? Ook al was ik in Augustus terug aan het werk na mijn verlof begin Juli, toch verkeerde ik nog een beetje in ‘vakantie-modus’. Ik nam hier en daar losse verlof dagen om samen met de kids te spenderen. We gingen ook nog een weekendje weg met ons twee toen de kinderen op scouts kamp waren. Dus in Augustus vele kleine – en grotere – geluksmomenten.

 • Op een zondag gingen we samen met de kinderen wandelen in B-mine in Beringen om nadien de avonturenberg te beklimmen. Het regende pijpenstelen – zoals zo vaak deze zomer – tegen dat de wandeling erop zat. Toch hadden we nadien nog veel plezier met het beklimmen van de berg 🙂
 • Omdat de jongste zijn uitgestelde communie nog moet doen gingen we begin augustus op pad voor de communie foto’s. Het werd een stressvolle dag waarin de communicant in spé niet echt wou meewerken. Tegen het avondeten was dus al mijn energie volledig verdwenen en in plaats van nog te staan koken gingen we mosselen eten. In een leuke resto met speeltuintje voor de kinderen kon ik even wat op adem komen.

Omdat het communiefeest ondertussen achter de rug is kan ik jullie wel laten zien dat het resultaat van de fotoshoot zéér geslaagd was!

Communiekaart Wout
Credits voor Veerle van Fotograveerle
 • Op een andere avond na een drukke werkdag stond ik wel achter de potten om risotto met groentjes te maken. Mijn kookkunsten vallen meestal niet erg in de smaak bij de kinderen, maar deze keer vond iedereen de risotto lekker en waren de bordjes in no-time leeg.
 • Het moment om op scouts kamp te vertrekken kwam dichterbij en ik had de dag voordien een vrije dag om de valiezen te maken. Meestal een hele onderneming en bovendien iets dat ik absoluut niet graag doe! Maar door de goede voorbereiding en de kinderen die heel verantwoordelijk waren klaarden we deze klus all voor het middageten. Zo hadden we namiddag vrij om samen te spenderen.
Klein gelukjes Augustus scouts
 • Na een Zoom-call met een van mijn klanten postte ze een super lief verhaal op Instagram. Hierin vertelde ze hoe blij ze met mij is als Online Business Manager.
 • Toen de grote broers al op scouts kamp vertrokken speelde ik een ganse namiddag spelletjes met de jongste spruit.
 • Op drie dagen tijd las ik het boek De Zeven Zussen van Lucinda Riley uit, prachtig boek!
 • Op een regenachtige zondag – de zoveelste – deed ik ongestoord een namiddagdutje. Wat was dat lang geleden!
 • Ergens midden augustus bleef onze poes Kitty voor de eerste keer een ganse dag weg. ’s Nachts wil ze altijd buiten op pad, maar normaal staat ze ’s ochtends al voor dag en dauw al terug aan de deur. Die dag was dat niet het geval. Toen ze om 17u eindelijk thuis kwam was ik zo dolgelukkig en hebben ik haar extra stevig geknuffeld. Sindsdien blijft ze wel vaker de ganse dag weg en komt ze tegen de avond naar huis om te eten. En ook dan is het altijd fijn om weer even te knuffelen 🙂
 • Veel gewandeld en gefietst hebben we niet in Augustus, omwille van het slechte weer. Maar af en toe trokken we toch onze wandelschoenen aan om dan midden in de wandeling een bui over ons heen te krijgen. We bleven lachen en uiteindelijk werd zo een wandeling in de regen nog een heel leuke avond!
 • Het lijkt zo niet als ik terug denk aan deze zomer, maar volgens mijn Bullet Journal hebben we ergens midden augustus toch een keertje buiten kunnen eten.
 • Tijdens die paar mooie dagen trokken we met z’n twee richting de Ardennen en maakte een super mooie en avontuurlijke wandeling! We volgden een uitgestippelde wandeling op de GPS maar raakten hier en daar toch van het wandelpad af. Op die manier zagen we dan ook super mooie plekjes.
 • De dag nadien gingen we herbronnen in de Thermen van Spa. Echt onthaasten, even in een andere wereld vertoeven! Ook al ben ik niet zo een fan van de sauna, maar we proberen ieder jaar toch minstens 1x naar Spa te gaan. Ik geniet er iedere keer ongelooflijk van.
 • Het moment dat de jongens terug thuis kwamen van hun scoutskamp met al hun wilde verhalen kan natuurlijk niet ontbreken tussen mijn Kleine Gelukjes! Wat een blij weerzien.
 • Pannenkoeken als ontbijt!
 • Na maanden vertraging eindelijk de weken aan ons terras gestart.
 • Wandelen in de grote beemd.
 • Weer een boek uitgelezen, De Zeven Zussen, – Storm, de tweede in de reeks van Lucinda Riley!
 • Augustus was een top maand wat betreft lezen, want ik las nog een derde boek, #onsmoeder van Hanne Luyten. Op 2 dagen uitgelezen en echt een aanrader! Ik maak er binnenkort nog eens een book review van.
 • Na het werk de fiets genomen in plaats van de auto om boeken terug te brengen naar de bib. Ik kwam ineens heel relaxt terug thuis.
 • Ik schreef me in voor een co-working sessie van Productieveling. Samen werken aan je eigen taken via Zoom. Een leuke manier om in contact te komen met andere onderneemsters én tegelijk heel wat werk te verrichten.
 • Samen met mijn mama gingen we naar mijn favoriete shop Laperla. We vonden allebei een mooie outfit voor het communiefeest van mijn jongste spruit. Check, weer een to-do van het lijstje!
 • Ik kreeg super mooie feedback tijdens een 1-op-1 coaching van een deelnemer van het EHBO – Eerste Hulp Bij Overspannen zijn – traject. Ze omschreef het traject als een echte “doe-cursus” waar je effectief mee aan de slag gaat in plaats van enkel maar kennis opdoen.
 • Een spontaan bezoekje aan McDonalds na een van onze zondagse wandelingen. We hebben onszelf zelfs nog extra verwend met een ijsje nadien.
Wandeling Munsterbos
 • Ik waagde me aan een bezoekje aan Hasselt met twee van de drie jongens. Iets dat ik nooit wou doen omdat het me te veel energie kost. Maar nu ze groter worden waagde ik me er toch aan en het werd een leuke namiddag mét ijsje uiteraard. De oudste zoon vond het zelfs echt leuk om te shoppen, hij wou nog niet naar huis 🙂
Klein gelukjes augustus ijsje
 • De laatste dag van de zomervakantie nam ik verlof, waardoor ik wat meer tijd had voor de kinderen. Als middageten waagde ik me aan een recept dat de oudste zoon vond op YouTube 🙂
Kleine gelukjes Augustus

Wat waren jouw kleine gelukjes tijdens de maand Augustus? Deel ze hieronder in de reacties!

Wil je graag meer weten over wie Gewoon Lies is, kijk zeker eens op de Over mij pagina. Zit je met een vraag of wil je graag contact met me opnemen, vul het contactformulier in en ik stuur je zo snel mogelijk een mailtje terug.

Geen enkel nieuws missen, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Gewoon Lies en ontvang een mailtje telkens een nieuwe blogpost online komt.

Volg me ook op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.