Kleine gelukjes juli

Kleine gelukjes – Juli

Met de rubriek ‘kleine gelukjes’ deel ik iedere maand mijn kleine gelukjes met jou. In de blogpost van vandaag komen mijn kleine gelukjes van de maand Juli aan bod.

Wat zijn kleine gelukjes?

Kleine gelukjes zijn voor mij kleine en simpele dingen die mij doen lachen, die me vertederen of waarvan ik oprecht gelukkig wordt. In mijn Bullet Journal hou ik al een hele tijd dagelijks bij waar ik blij van werd, waar ik trots op ben of waar ik dankbaar voor ben. Sinds kort heb ik deze rubriek omgetoverd naar ‘kleine gelukjes’, waar ik al deze dingen in kwijt kan.

Waarom vind ik dat nu zo belangrijk?

In een wereld waarin we altijd maar ‘aan’ staan, van het ene naar het volgende hollen, vergeten we soms te kijken naar die kleine dingen. Kleine dingen die ons goed doen voelen. Als positivist vind ik het daarom zo belangrijk om ieder dag stil te staan bij dat wat me blij maakt. In iedere dag is wel iets te vinden om blij mee te zijn!

Kleine gelukjes in Juli 2021

Wat maakte mij gelukkig de voorbije maand? Ik nam vakantie de eerste twee weken van Juli en we maakten verschillende dag-uitstapjes, dus tijdens die dagen ook iets grotere gelukjes. Hieronder een greep uit deze geluksmomentjes.

 • Na het werk een wandelingetje in het Bellevuebos. We wilden eerst gaan wandelen in de Mombeekvallei, maar door de vele regenval was er daar geen doorkomen aan. Dus reden we maar door naar een Hemelspark om van daaruit de wandeling in het Bellevuebos te doen.
 • Laatste werkdag voor mijn vakantie afgerond en diezelfde dag kwamen de kinderen ook terug thuis na een weekje bij hun papa.
 • Ook al ben ik geen voetbalfan, voor de kwartfinale van de Rode Duivels gingen we samen mijn ouders naar de zomerbar (Siwel) om de match live te zien. Gezellig samenzijn met familie doet me zo’n deugd.
 • Nieuwe bloemen voor in mijn plantenrekje op het terras geplant.
 • Efteling!! Om onze vakantie goed te starten trokken we voor 2 dagen naar de Efteling. Op die twee dagen zoveel kleine gelukjes, maar vooral gelukkige gezichtjes van de kinderen.
 • Ik won via Instagram een ticket voor The Instagram Academy (TIA) van Socialised by Nies. Ik doe niet vaak mee aan win acties, maar deze wou ik echt heel graag winnen en kijk, ik won!!
 • Even gek doen en voetballen met de kinderen. En ja hoor, ik heb verloren 🙁 Maar toch een klein gelukje voor het plezier.
 • Monde Suavage!! Onze volgende vakantie uitstap ging naar het safari park Monde Sauvage. Lekker rustig in vergelijking met andere dierentuin, zalig! Een stukje safari deden we met de auto en een stukje te voet, ideale combinatie. En alweer zijn de blije kids hetgeen mij blij maakt.
 • De volgende dag trokken we richting de Ardennen voor een mooie wandeling in de Vallei van de Statte. Een foto verslagje van deze wandeling vind je in deze blogpost.
 • Met de fiets een ijsje eten bij ons favoriete ijssalon Bigaro.
 • Mijn wasmanden met strijk helemaal leeg!! Whoopwoop
 • Tijdens mijn week vakantie zonder de kids trokken we samen met vrienden voor twee dagen naar Duitsland, waar we lekker gingen eten en wijnproeven.
 • Mijn eerste fictie boek van deze zomer uitgelezen, de eerste boek van de Zeven zussen reeks! Ik las het boek in 3 dagen volledig uit, zo goed was het.
 • We gingen met z’n twee naar het meetjesland, de enige plek in België waar op dat moment geen wateroverlast was. We maakten daar een mooie wandeling in de Lembeekse bossen.
lembeekse bossen
 • De laatste les van de online cursus EHBO, Eerste Hulp Bij Overspannen zijn opgenomen. De piloot deelnemers gingen al eerder aan de slag en nu heb ik ook alle lessen online staan.
 • Na een lange dag binnenzitten een kort fietstochtje maken met z’n twee. Daar laad ik echt van op.
 • Net zoals van de wandeling die ik na mijn werkuren deed in de beemd.
 • Tijdens mijn werkdag in Hasselt kon ik na lange tijd nog eens genieten van een belegd broodje van de beste broodjesbar in omstreken, de Stadsomvaart.
 • De nieuwe fiets voor mijn jongste zoontje is toegekomen. Dat blije gezichtje toen hij thuiskwam, geen woorden voor!

Wat waren jouw kleine gelukjes tijdens de maand Juli? Deel ze hieronder in de reacties!

Wil je graag meer weten over wie Gewoon Lies is, kijk zeker eens op de Over mij pagina. Zit je met een vraag of wil je graag contact met me opnemen, vul het contactformulier in en ik stuur je zo snel mogelijk een mailtje terug.

Geen enkel nieuws missen, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Gewoon Lies en ontvang een mailtje telkens een nieuwe blogpost online komt.

Volg me ook op:

2 reacties op “Kleine gelukjes – Juli”

 1. Zo toevallig, ik ben ook nu pas begonnen in De zeven zussen 🙂 Om een of andere reden sprak het me nooit echt aan, maar deze zomer ben ik dan toch gezwicht en ben helemaal verkocht! Nog veel leesvoer voor de boeg dus.

  1. Hier helemaal hetzelfde, het sprak me niet echt aan maar toch ik bleef ze maar overal tegenkomen. En nu ben ik helemaal in de ban ervan! Alleen jammer dat de boeken niet in mijn kobo plus abo zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.