Zomervakantie 2021

Blik achter de schermen: de zomervakantie van Gewoon Lies

Zoals na iedere schoolvakantie geef ik jullie ook nu weer een blik achter de schermen van de zomervakantie ten huize Gewoon Lies. Zoals jullie weten voed ik mijn kinderen op in co-ouderschap, wat wil zeggen dat ze 1 week bij mij zijn en 1 week bij hun papa. Zo ook tijdens de zomervakantie. De weken samen met mijn kinderen en de weken alleen met mijn partner wisselen zich dus af. En nu ik erop terug kijk is dat ook ineens de rode draad tijdens deze zomervakantie geweest. Uitstapjes met de kinderen afgewisseld met werken, om dan weer een paar dagen met z’n twee ertussen uit te gaan. En zo twee maanden lang.

Beginnen bij het begin

Zoals ieder jaar nam ik zelf de eerste 2 weken van juli vakantie. Normaal spenderen we de eerste week in een Landal vakantiepark waar de kinderen naar hartenlust kunnen zwemmen en ravotten. Dit jaar kozen we – voor de tweede keer omwille van Corona – om dat weekje weg te skippen. Maar in plaats daarvan plande ik een drukke week met allerlei activiteiten. We startten onze week in de Efteling, gingen een dagje naar het safari park Monde Sauvage en een stevige wandeling in de Ardennen kon uiteraard ook niet ontbreken.

Efteling

We trokken voor twee dagen naar de Efteling! Iets wat al jaren op mijn verlanglijstje stond, een verblijf in de Efteling. Weken keken we ernaar uit en telden we af. Tot het moment eindelijk daar was. Valiezen in de auto en weg waren we. Twee dagen pure fun, een nachtje op hotel, achtbanen en wildwaterbanen. De fun kon niet op. Voor de kinderen dan toch..

Voor mama ging het iets minder rooskleurig. Na anderhalf jaar amper sociaal contact te hebben werd ik als hoogsensitieve mama gedropt in een overvol attractiepark met ellenlange wachtrijen en zonder mondmaskers. Ik was zo blij volledig gevaccineerd te zijn!

En toch.. De week na ons bezoek aan de Efteling werd ik wakker met keelpijn. Het zal wel aan de vermoeidheid liggen. Tegen de avond lag ik ellendig op de zetel, mét verhoging. De schrik sloeg me om het hart. En we zouden 2 dagen daarna vertrekken naar Duitsland voor een paar dagen weg met vrienden. In allerijl nog naar de huisarts die een PCR test afnam, die gelukkig negatief bleek. Het bleek dan toch gewoon de vermoeidheid te zijn die me te pakken kreeg.

Monde Sauvage

Naast een attractiepark is een bezoekje aan een dierentuin ook een verplicht nummertje tijdens de zomervakantie. Na alle drukte in de Efteling koos ik voor het kleinere safaripark Monde Sauvage. We begonnen de dag met een leuke auto-safari, om daarna te voet verder te gaan. Doordat het een ietwat kleiner en rustiger park is hadden we ook ruim de tijd om de verschillende shows mee te pikken, de roofvogelshow, de zeeleeuwenshow en de papagaaienshow.

Vallei van de Statte

Onze week vakantie zou niet compleet geweest zijn zonder een stevige wandeling. Daarom trokken we de laatste dag richting Ardennen en maakten een super mooie wandeling in de Vallei van de Statte. De wandeling kenmerkt zich door de vele beekjes, zoals de Statte, en leuke vlonderpaadjes en bruggetjes. Ook voor de kinderen was dit een zeer geslaagde wandeling, want ze konden naar hartenlust klimmen en klauteren. Voor een uitgebreid verslag van deze wandeling, zie de blogpost “Wandeling in de Vallei van de Statte“.

Zomervakantie 2021 Statte

Weekje met z’n twee

Na de drukke, maar leuke, week met de kinderen volgde dan een rustigere week met z’n twee. Alhoewel rustig kan ik het ook niet helemaal noemen. Andere jaren proberen we er ook met z’n twee een (mid)weekje tussenuit te gaan. Maar door alle onduidelijkheid omtrent vaccinaties en corona paspoorten kozen we ervoor om niets te boeken op voorhand.

Bernkastel

Last minute besloten we dan samen met een bevriend koppel twee dagen naar de Moezel in Duitsland te gaan. We boekten een hotelletje dichtbij het stadje Bernkastel en maakten een afspraak bij een lokale wijnboer voor een wijnproeverij. Toen we aankwamen in Bernkastel regende het lichtjes dus trokken we de stad in. Maar naarmate de namiddag vorderde was het geen lichte regen meer met gietende regen. Die dagen deden we dan ook niet veel meer dan de wijnproeverij en lekker eten :-).

De volgende dag zou het voormiddag droog blijven dus we trokken onze wandelschoenen aan voor een super mooie, maar pittige wandeling. Net op tijd kwamen we terug bij de auto, want het begon alweer goed te regenen. Op de terugweg stopten we nog even in Trier waar we het regen-weekendje uiteraard in de gietende regen afsloten.

Zomervakantie 2021 Bernkastel

Eupen en Spa in het water

Onderweg naar huis las ik op mijn GSM de eerste berichten over overstromingen en wateroverlast in België. Op dat moment realiseerden we ons nog niet wat er precies gaande was en maakte we ons nog zorgen om onze eigen plannen. We zouden namelijk de dag erna met de fiets vertrekken richting Eupen voor een twee dagen durende fietsvakantie. Als alternatief bij slecht weer bedachten we met de auto te gaan voor een wandeling in Eupen en een bezoek aan de Thermen in Spa. Maar ook die plannen zagen we – letterlijk – in het water vallen.

Die avond annuleerde ik ons hotel in Eupen en liet even het hoofd hangen. We zouden dan gewoon thuisblijven, maar geen van ons twee zag dat goed zitten aangezien het bij ons ook ganse dagen zou regenen. Bovendien begon de wateroverlast ook in onze streken toe te nemen. Na wat zoeken vond ik een culinair verblijf in één van de enige plekken in België waar het droog ging blijven, het meetjesland!

De volgende ochtend vertrokken we dus in de gietende regen en lieten het natte Limburg achter ons en kwamen in het zonnige Lembeke aan. Het werd een heel mooie dag met veel wandelen en lekker eten. De volgende dag startten we met nog een wandeling in de Lembeekse bossen en eindigden met het eten van mosselen in Gent.

Zomervakantie 2021 Lembeke

Terug aan het werk

Speelpleinwerking

De week erna, het was ondertussen 19 juli, ging ik terug aan het werk. Aangezien thuiswerk nog steeds sterk wordt aanbevolen werkte ik gedurende de ganse zomervakantie 3 dagen per week van thuis uit en 1 dag van op kantoor. De dagen dat ik thuiswerkte koos ik ervoor om de kinderen in de voormiddag gewoon thuis te laten. Zo konden zij wat uitslapen. Tijdens de namiddag gingen ze dan regelmatig naar de speelpleinwerking. Gelukkig gingen ze alle drie graag naar de speelpleinwerking om weer met andere kinderen te spelen. Je merkt toch wel dat na lange tijd thuis te zijn ze hier nood aan hebben.

Om die voormiddagen tijdens mijn thuiswerk rustig te laten verlopen maakte ik – zoals ik al vaker gebruikte het afgelopen jaar – een takenlijstje. Dat wil zeggen dat ik een lijstje maakte met alle dingen die ze in de voormiddag moesten doen. Als beloning kregen ze dan 30 minuten extra schermtijd tijdens die voormiddag. Vooral de jongste (7j) is een grote fan van de opdrachtjes.

Zomervakantie 2021

Scouts kamp

In augustus gingen alle drie mijn kadées op scoutskamp. De twee oudsten gaan al enkele jaren mee en vertrokken op donderdag 5 augustus voor 10 dagen naar Durbuy. Voor de jongste was het de eerste keer en die vertrok 5 dagen later. De dagen voor hun kamp was er geen speelpleinwerking en nam ik telkens de namiddag verlof. Zo konden we ons goed voorbereiden op het kamp, laatste benodigdheden gaan kopen en valiezen maken.

Alle drie waren ze enorm enthousiast om te vertrekken. Het zijn alledrie heel avontuurlijke kerels en echt buitenkinderen. In een tent slapen, nachtspel, sjorren, kampvuur, … hun pret kon niet op.

Andere activiteiten tijdens de zomervakantie

Regelmatig nam ik ook nog een dagje of namiddag verlof en ook tijdens de weekends deden we nog andere leuke dingen. Zo gingen we samen met een vriendin en haar kinderen naar het maïsdoolhof in Zoutleeuw. We vonden vrij snel de uitgang, maar de kinderen konden zich nadien uitleven op het springkasteel en in de speeltuin.

Op de véle regenachtige dagen deze zomer werd ook regelmatig de spelletjeskast open getrokken. Favorieten waren Ticket to Ride, Rummikub, Hotel Deluxe en Boonanza.

We namen ook regelmatig de fiets, zeker nu de jongste telg een nieuwe grote fiets heeft. Meestal gingen we richting ons favoriete ijssalon Bigaro, om een lekker ijsje te eten.

En natuurlijk gingen we ook regelmatig wandelen deze zomervakantie, zowel dichtbij huis als iets verder weg.

Zomervakantie 2021 wandelen

Hoe zag jouw zomervakantie eruit, zijn jullie naar het buitenland geweest of toch maar gekozen voor een staycation vanwege Corona? Laat het weten in de reacties onderaan!

Wil je graag meer weten over wie Gewoon Lies is, kijk zeker eens op de Over mij pagina. Zit je met een vraag of wil je graag contact met me opnemen, vul het contactformulier in en ik stuur je zo snel mogelijk een mailtje terug.

Geen enkel nieuws missen, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Gewoon Lies en ontvang een mailtje telkens een nieuwe blogpost online komt.

Volg me ook op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.