Vallei van de Statte

Wandeling in De vallei van de statte

De eerste week van Juli had ik samen met mijn kids een weekje vakantie. Tijdens deze week trokken we uiteraard ook een keertje naar de Ardennen voor een wandeltochtje. Deze keer kozen we voor de vallei van de Statte met een wandeling van ongeveer 9 km.

Vallei van de Statte

Beekjes, vlonderpaadjes en bruggetjes

De wandeling start aan de kerk van Solwaster, aan de rand van de Hoge Venen. Het gebied kenmerkt zich door de vele beekjes, zoals de Statte, en leuke vlonderpaadjes en bruggetjes.

De wandeling staat aangegeven met blauwe rechthoeken, maar we waren toch blij dat we ook de GPS meehadden. Op sommige punten was het niet zo duidelijk welke weg we op moesten, aangezien de wandeling enkele lussen maakt en je dus 2x dezelfde plek kruist.

Rocher de Bilisse

Iets na de start van de wandeling kom je aan de vijftig meter hoge rotsmuur van Rocher de Bilisse. Deze enorme rotsmuur is miljoenen jaar oud en heeft zich gevormd in de laatste tijdtijd.

Rocher de Bilisse

Cascade des Nutons

De wandeling komt ook langs een mooie watervallen, de Cascade des Nutons, in het Nederlands vertaald als de waterval van de trollen. Het zijn geen metershoge watervallen maar wel heel erg mooi om te zien.

Stenenveld

Onderweg kwamen we ook nog een stenenveld tegen, een overblijfsel van een terreinverschuiving uit de laatste ijstijd. Dit stenenveld deed me denken aan het Steenmannetjespad in Thor park in Genk, dat ik beschreef in deze blogpost met 9 wandelingen om samen met je kinderen te doen.

Valei van de Statte

Het werd een leuke en zeer mooie wandeling in de vallei van de Statte. Zeker een aanrader als je van wandelen houdt. Heb jij nog leuke tips voor wandelen in de Ardennen? Laat het even weten in de reacties hieronder, ik ben altijd op zoek naar nieuwe wandelingen!

Lees ook mijn andere blogposts over wandelen:

Wil je graag meer weten over wie Gewoon Lies is, kijk zeker eens op de Over mij pagina. Zit je met een vraag of wil je graag contact met me opnemen, vul het contactformulier in en ik contacteer je zo snel mogelijk terug.

Volg me ook op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.