doorkijkkerkje

Wandeling Greenspot Grootloon

Tijdens de voorbije Paasvakantie, paaspauze, maakten we een wandeling in Greenspot Grootloon. We kozen voor de oranje wandeling van 8,8km. Deze wandeling vermeldde ik reeds eerder in de blogpost ‘Achter de schermen: Paaspauze’. In deze blogpost is het de bedoeling om je een uitgebreider verslag te geven van deze wandeling.

Vanuit Greenspot Grootloon kan je 4 aangeduide wandelingen van verschillende lengtes starten:

  • Groen: 4,4 km
  • Blauw: 6,1 km
  • Oranje: 8,8 km
  • Geel: 12,6 km
greenspot grootloon

Wij kozen voor de oranje wandeling van 8,8 km, al hebben we de wandeling wel lichtjes ingekort. Normaal start de wandeling in het historisch stadscentrum van Borgloon. Maar omdat wij graag wandelen in de natuur sloegen we deze kleine lus over en startten vanop de parking op de Sint-Truidersteenweg (N79).

PIT kunst in open ruimte

De wandelingen in Greenspot Grootloon worden opgefleurd door verschillende kunstwerken langs de wandelroutes. Deze kunstwerken zijn een initiatief van PIT, kunst in de open ruimte, en spelen zich af op het snijvlak tussen kunst, architectuur en landschap. De kunstwerken laten wandelaars anders naar de omgeving kijken.

Reading between the lines

Het eerste kunstwerk dat we vrij snel na de start van de wandeling tegenkwamen is het doorkijkkerkje, ook bekend als “Reading between the lines“. Dit kunstwerk bevat 100 op elkaar gestapelde lagen staalplaat in de vorm van een Loons kerkje. De speciale constructiewijze zorgt ervoor dat het landschap altijd zichtbaar blijft doorheen de kerk, zowel van op afstand als van dichtbij.

Twijfelgrens

Het volgende kunstwerk dat we tegenkomen is de Twijfelgrens. Dit is een kunstwerk waarbij je enkel vanuit de juiste positie het woord ‘Twijfelgrens’ kan lezen. Voor Twijfelgrens moet je dus het juiste standpunt innemen om het “verborgen” woord te kunnen lezen en tot inzicht te komen. Heel leuk om met de kinderen te zoeken naar de juiste locatie voor de twijfelgrens.

twijfelgrens

Romeinse Banken

De wandeling bracht ons ook langs de Romeinse Kassei, waarbij we de Romeinse banken passeerden. Dit zin zitelementen in de vorm van een Romeinse villa, dus met zwak hellende daken en naar binnen springende galerij aan de voorzijde. Spijtig genoeg ben ik vergeten hier foto’s van te nemen, vandaar hier enkele foto’s van een paar jaar geleden.

Lees ook mijn andere blogposts over wandelen:

Wil je graag meer weten over wie Gewoon Lies is, kijk zeker eens op de Over mij pagina. Zit je met een vraag of wil je graag contact met me opnemen, vul het contactformulier in en ik stuur je zo snel mogelijk een mailtje terug.

Geen enkel nieuws missen, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Gewoon Lies en ontvang een mailtje telkens een nieuwe blogpost online komt.

Volg me ook op:

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *