Meteen naar de inhoud
productiviteit verhogen

Je productiviteit verhogen, enkele tips

We leven in een tijd waarin iedereen altijd tijd te kort komt. We willen allemaal graag meer gedaan krijgen in minder tijd, onze productiviteit verhogen. Daarom deel ik in deze blogpost een aantal tips die kunnen helpen om jouw productiviteit te verhogen.

1. Doelen stellen

Voor mij begint alles met het stellen van doelen. Als je voor jezelf duidelijk hebt waar je naartoe wilt is het makkelijker om hiernaartoe te werken. Bepaal eens aan het begin van je dag wat je die dag wil gedaan wil krijgen. Op die manier ben je meer gefocust en zal het makkelijker zijn om dit ook te doen.

2. Groepeer gelijkaardige taken

Door het groeperen van gelijkaardige taken, ook wel batchen genoemd, werk je voor langere tijd gefocust aan eenzelfde soort taken. Het kost je tijd en energie om in een bepaalde taak te komen. Daarom is efficiënter om gelijkaardige taken tegelijk uit te voeren in plaats van telkens iets nieuws te beginnen.

3. Start met de minst leuke taak op je lijstje

Er zijn altijd een aantal taken op je to-do lijstje waar je niet naar uit kijkt. Door ze steeds uit te stellen blijven ze aandacht van je vergen. Daarom kan je best de minst leuke taak op je lijstje als eerste doen. Zo heb je die alvast gehad en verlies je er geen energie meer aan.

4. Gebruik de Tomato-timer

Met de tomato timer werk je in blokken van 25 minuten, afgewisseld met 5 minuten pauze. Deze tomato timer kan je installeren op je smartphone of gebruiken via tomato-timer.com. Werk tijdens deze 25 minuten geconcentreerd aan één taak. Laat je tijdens deze 25 minuten nergens door afleiden. Na deze 25 minuten kan je 5 minuten pauze nemen. Na 5 keer 25 minuten gewerkt te hebben met 5 minuten pauze ertussen mag je een langere pauze van 10 minuten nemen.

Hoe ga jij vandaag je productiviteit verhogen?
Laat het weten in de reacties onderaan.

Wil je graag meer weten over wie Gewoon Lies is, kijk zeker eens op de Over mij pagina. Zit je met een vraag of wil je graag contact met me opnemen, vul het contactformulier in en ik stuur je zo snel mogelijk een mailtje terug.

Geen enkel nieuws missen, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Gewoon Lies en ontvang een mailtje telkens een nieuwe blogpost online komt.

Volg me ook op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: