Meteen naar de inhoud
Doelen 2021

Hoe ver staat het met mijn doelen voor 2021?

In December deelde ik in de blogpost “Focus en doelen voor 2021 bepalen” hoe ik in December van ieder jaar vooruit kijk naar het komende jaar en mijn doelen opstel. Ik deelde hierin ook een gedeelte van mijn lijstje 21 voor 2021, met 21 doelen die ik in 2021 wil behalen. Na de eerste 5 maanden van 2021 wewordt het tijd om eens te kijken hoe ver het staat met deze doelen voor 2021. Welke heb ik al kunnen aanvinken en voor welke moet ik nog een extra beentje bijzetten.

Eerder deze maand deelde ik in “Mijn Bullet Journal: planning cyclus” nog hoe ik dagelijks aan deze doelen probeer te werken.

De inspiratie voor deze blogpost kwam van Katrien van Perfect Imperfect. Zij postte een tijdje geleden hoe het gaat met haar doelen voor 2021, wat mij deed besluiten hier ook een eigen blogpost over te maken.

Afgewerkte doelen

Van de 21 doelen kan ik met trots zeggen dat ik ondertussen al 4 doelen volledig afgewerkt heb, ofwel ongeveer 20%!

Shiatsu

Het eerste doel dat ik behaalde was al in Januari, toen ik een Shaitsu behandeling kreeg. Het idee van Shaitsu speelde al lang door mijn hoofd omdat het heel relaxerend is. En dankzij Petra van Heart&Soul heb ik dit ook mogen ervaren!

Shiatsu is een massage met je kleren aan waarbij bepaalde drukpunten in je lichaam worden behandeld. Deze therapie stamt af van de eeuwenoude oosterse geneeskundige traditie en betekend letterlijk ” vingerafdruk”. Ook wel drukpuntmassage genoemd.

Annelies@Work

Een tweede doel dat ik sinds begin deze maand officieel kan afvinken is het starten van een bijberoep. Met Annelies@Work help ik ondernemers om meer tijd te creëren door hun administratie te vereenvoudigen, optimaliseren en waar mogelijk ook automatiseren.

Het idee van een bijberoep heb ik al een aantal jaren, maar ik wist nooit concreet wat ik dan zou gaan doen. Tot ik met een paar ondernemers sprak die niet tevreden waren van de tijd dat ze aan hun administratie besteedden. Na wat verder vragen bleek dat ze op een simpele manier enkele verbeteringen konden aanbrengen in hun administratieve processen waardoor ze tijd konden besparen. Dit inspireerde me om mijn eigen business model uit te werken hiervoor.

Gezond gewicht

Ook mijn doel voor het behalen van mijn streefgewicht is bereikt! Drie maal hoera!! Sinds begin dit jaar ben ik weer op het gewicht dat ik had als prille twintiger. En nog belangrijker, ik voel me weer fitter, energieker en gezonder. Ik ben zo blij dat ik in de zomer van 2020 eindelijk begon aan mijn eigen afval-avontuur. Voor wie het interesseert, meer hierover kan je lezen in “Verantwoord en gezond gewicht verliezen“.

Bureau

Door het vele thuiswerken van mezelf en mijn partner, het werk voor deze blog en mijn bijberoep Annelies@Work, besloten we eind vorig jaar om onze zolderkamer in te richten als bureau met 2 werkplekken. Ondanks de nieuwe lockdown, waardoor samen gaan shoppen niet meer vanzelfsprekend was, is onze nieuwe bureau een feit. En ik moet zeggen, het super leuk werken!

doelen 2021 bureau

Doelen op schema

Naast de afgewerkte doelen zijn er ook een heel aantal doelen waar ik helemaal op schema zit om ze te behalen tegen eind 2021.

  • 85 blogposts schrijven: 38 blogposts gepubliceerd voor Gewoon Lies, wat betekent bijna 45% met nog 7 maanden te gaan.
  • 30 boeken lezen: 16 boeken gelezen, dus al meer dan 50% behaald. Ik moet er wel bij vertellen dat de meeste boeken non-fictie waren (12). Ik heb dus nog een in haalbeweging te doen voor fictie boeken.
  • 500km wandelen: iedere kans dat ik krijg kan je me buiten al wandelend vinden. Ik wandelde al ongeveer 300km, dus de kaap van 500 zal zeker na de zomer al bereikt zijn.
  • 1000km fietsen: het fietsen ging dan iets minder snel, maar dat probeer ik tijdens de lente en zomer dan weer in te halen. Ik zit nu ongeveer op 200km.
  • Terras laten aanleggen: ons nieuwe terras komt eraan, de werken zijn ingepland om een van de volgende weken te starten
  • Dressing: ook de op maat gemaakte kasten voor onze dressing zijn voorzien voor de komende weken te plaatsen.

Doelen nog te starten

En dan zijn er ook nog enkele doelen waar ik nog niets voor gedaan heb:

  • Bosbaden: ik wil graag een ervaring opdoen in bosbaden, begeleid door een ervaren coach. Ik heb echter nog niemand hiervoor gevonden in onze buurt. Als jullie iemand kunnen aanraden, laat het zeker weten!
  • Communiefeest: de jonste spruit deed normaal 13 mei zijn Eerste Communie. Helaas werd dit feestje uitgesteld naar September. Ik zal dus dringend in gang moeten schieten om zijn feeste in September te organiseren.

En hoe zit het met jouw doelen voor 2021? Heb je er al enkele kunnen afvinken, of moet je er dringend werk van maken?

Wil je graag meer weten over wie Gewoon Lies is, kijk zeker eens op de Over mij pagina. Zit je met een vraag of wil je graag contact met me opnemen, vul het contactformulier in en ik stuur je zo snel mogelijk een mailtje terug.

Geen enkel nieuws missen, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Gewoon Lies en ontvang een mailtje telkens een nieuwe blogpost online komt.

Volg me ook op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: