burn-out als groeiproces

Burn-out als groeiproces

Zoals je al eerder op deze blog kon lezen maakte ik een paar jaar geleden een stevige burn-out door. Ik kan ondertussen niet alleen zeggen dat ik mijn burn-out overwonnen heb, maar ook dat ik er sterker uitkwam, dat het een groeiproces naar een gelukkiger leven was. Mijn burn-out is uiteindelijk iets positiefs geworden in mijn leven. Het werd een kantelpunt, een moment waarop ik mijn leven in eigen handen nam en zelf koos voor mijn geluk.

Op dit moment kan ik oprecht zeggen dat ik meer rust en balans ervaar in mijn leven. Dat ik geniet van de kleine dingen in het leven. Dat ik gelukkig ben met wie ik ben en wat ik doe! In plaats van geleefd te worden, leef ik nu mijn eigen leven.

Sinds een tijdje groeide bij mij ook het idee dat er soms een persoonlijke crisis – of dat nu een burn-out of iets anders is – nodig is om je eigen pad te vinden. Dat het nodig is dat je even tegen de muur loopt, om te beseffen welke richting jij eigenlijk uit wilt. Ik geloof dan ook heel sterk dat een burn-out een groeiproces naar een gelukkiger leven kan zijn.

Nooit meer de oude

Toen ik enkele weken geleden het boek “Nooit meer de oude: Burn-out als uitnodiging voor een nieuwe manier van leven en werken” van Mieke Lannoey tegenkwam wist ik onmiddellijk, dit is een boek dat ik MOET lezen. Ik kocht het e-Book en begon onmiddellijk met lezen. Wat een boek, zoveel herkenning en bevestiging. Op 2 avonden was het boek uit!

‘Nooit meer de oude’ van Mieke Lannoey is verplichte kost voor iedereen die in een burn-out zit of er al uit is. Pak de kans om je leven anders in te richten en je hart te volgen met beide handen aan!

Dit boek bevestigt wat ik al langer aanvoelde, namelijk dat in het doormaken van een burn-out een grote kans tot groei en transformatie verscholen ligt. Dat burn-out een groeiproces kan zijn naar een gelukkiger leven. Het herstel van een burn-out is geen eindpunt, maar een nieuw begin. Het begin van een nieuwe manier van leven en werken. Je beseft hoe zinloos die rat-race is en gaat je eigen leven anders vormgeven. Niet meer naar wat de maatschappij van je verwacht, maar naar wat jij zelf verwacht van je leven.

Een burn-out is voor velen dan ook vaak een verborgen cadeau

Mieke Lannoey

Missie Gewoon Lies

Dat dit boek op dit moment op mijn pad komt is voor mij een teken dat ik op de goede weg ben in mijn leven. Dat ik de plannen die ik heb zeker moet verder zetten. Plannen om ook anderen te helpen hun burn-out te overwinnen. Om anderen te helpen een ander pad te kiezen na een burn-out. En om anderen te helpen ontdekken wie ze eigenlijk zijn en wat ze willen in het leven.

Dat is dan ook de missie van Gewoon Lies geworden. Andere moeders helpen die het moeilijk hebben om alle ballen tegelijk in de lucht te houden. En ja, ik heb al duizend-en-één plannen om mijn missie in de wereld te zetten.

EHBO, Eerste Hulp bij Overspannen zijn

De eerste stap hierin wordt een online traject voor moeders die op dit moment overspannen zijn of in een burn-out zitten en graag handvaten aangereikt krijgen om er weer boven op te raken. Achter de schermen ben ik druk bezig met het vormgeven en vullen van dit online EHBO traject.

EHBO staat voor Eerste Hulp Bij Overspannen zijn en zal ervoor zorgen dat jij opnieuw balans ervaart tussen spanning en ontspanning. Wil je hier graag meer over weten? Schrijf je dan hieronder in en wordt als eerste op de hoogte gebracht bij de lancering van het traject.

Meer weten over burn-out en mijn ervaringen, lees dan zeker ook:

Wil je graag meer weten over wie Gewoon Lies is, kijk zeker eens op de Over mij pagina. Zit je met een vraag of wil je graag contact met me opnemen, vul het contactformulier in en ik stuur je zo snel mogelijk een mailtje terug.

Geen enkel nieuws missen, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Gewoon Lies en ontvang een mailtje telkens een nieuwe blogpost online komt.

Volg me ook op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.