Mijn Bullet Journal planning cyclus

Mijn Bullet Journal: planning cyclus

Wie mij al langer kent of mij al een tijdje volgt weet dat mijn Bullet Journal een vast onderdeel van mijn leven is. Ik heb dat boekje altijd bij me, het is een houvast voor me in drukke tijden. Het werkt als een soort van extern geheugen voor mij. Vandaag wil ik jullie laten zien hoe ik mijn Bullet Journal gebruik om mijn leven te plannen. Ik geef je een inzicht in de planning cyclus die ik gebruik in mijn Bullet Journal.

Hiermee bedoel ik hoe ik op zowel lange- als korte termijn plannen maak in mijn leven en deze ook dagdagelijks niet uit het oog verlies. Hoe ik met mijn dagelijkse to-do’s ook steeds werk aan mijn jaarlijkse doelen.

Mijn Bullet Journal planning cyclus

1. Jaarlijkse doelen

Mijn planning start op het einde van ieder jaar wanneer ik mijn doelen voor het volgende jaar opstel. Meer weten over hoe ik mijn jaarlijkse doelen stel, lees dan mijn eerdere blogpost “Focus en doelen stellen voor 2021

2. Future Log

Plannen in een Bullet Journal start meestal vanuit de Future Log. Dit is een dubbele pagina waarop de komende 6 maanden staan en ik alle plannen, projecten en acties voor deze maanden oplijst. Als inspiratie hiervoor gebruik ik uiteraard mijn jaarlijkse doelen.

3. Monthly Log

Aan het begin van iedere maand maak ik een monthly log. Ik ga terug kijken naar mijn jaarlijkse doelen en mijn future log en bepaal wat ik in die maand wil gaan doen of bereiken.

4. Weekly Log

Na de maandelijkse pagina’s komt de weekpagina. Hierin ga ik weer meer in detail plannen wat ik die week wil gaan doen. Ik kiest de maandelijkse taken uit die ik deze week wil gaan aanpakken.

5. Daily Log

Als laatste komt dan het dagelijks to-do lijstje. En je raadt het al, hiervoor ga ik kijken naar de wekelijkse taken en bepaal ik wat ik vandaag ga doen.

Op deze manier verlies ik mijn jaarlijkse doelen niet uit het oog en werk ik dagdagelijks, in kleine stapjes, aan wat ik wil bereiken!

Gebruik jij ook een Bullet Journal om te plannen? Ziet jouw planning cyclus er ook zo uit? Deel gerust jouw Bullet Journal planning cyclus in de reacties onderaan.

Wil je graag meer weten over de verschillende onderdelen in deze planning cyclus, ga dan zeker een kijkje nemen op de officiële website van BulletJournal.com. Hier vertelt de bedenken van het Bullet Journal systeem, Ryder Caroll, hoe het systeem van een Bullet Journal werkt.

Wil je nog meer voorbeelden zien uit mijn Bullet Journal, bekijk zeker deze blogposts ook een keer:

Wil je graag meer weten over wie Gewoon Lies is, kijk zeker eens op de Over mij pagina. Zit je met een vraag of wil je graag contact met me opnemen, vul het contactformulier in en ik stuur je zo snel mogelijk een mailtje terug.

Geen enkel nieuws missen, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Gewoon Lies en ontvang een mailtje telkens een nieuwe blogpost online komt.

Volg me ook op:

1 reactie op “Mijn Bullet Journal: planning cyclus”

  1. Pingback: Hoe ver staat het met mijn doelen voor 2021? | Gewoon Lies

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *