kom uit je comfort zone

Kom uit je comfort zone en ga de uitdaging aan!

Binnen je comfort zone blijven voelt ‘comfortabel’ en veilig. Je weet hoe het eraan toegaat, je komt niet voor onverwachte verassingen te staan. Je weet wat je kan verwachten. Toch heb je het gevaar om stilaan in te slapen als je steeds binnen je comfort zone komt. Je hebt het gevoel dat je leven één grote sleur is. Wil je weer het gevoel hebben dat je leeft, kom dan uit je comfort zone!

Life begins at the end of your comfort zone

Als je geleefd wordt lijkt het moeilijk om je leven opineuw in eigen handen te nemen. Je verliest de voeling met jezelf, wat jij echt wilt, wat jij belangrijk vindt. Hoog tijd om uit de sleur te brekken en opnieuw contact met jezelf te maken.

Hoe kom je uit je comfort zone?

Doe iets wat je spannend vind

Er zijn ongetwijfeld dingen die je graag eens zou willen doen, maar die tegeljktijd heel eng aanvoelen. Dingen die jij spannend vindt. Kies er eentje uit en ga ervoor!

Ga bijvoorbeeld eens alleen op stap, spreek met iemand af die je graag beter wil leren kennen, sluit je aan bij een vereniging, start een nieuwe hobby, …

Begin met kleine stapjes

Vaak lijken grote projecten onhaalbaar of zo ver uit onze comfort zone dat eraan beginnen onmogelijk lijkt. Begin dan met kleine stappen. Zet vandaag een hele kleine stap die je net dat dichter bij je doel brengt.

Als je bijvoorbeeld graag van job wil veranderen, begin dan vandaag met enkel het aanpassen van je CV. Denk nog niet verder, maar pas gewoon je CV aan. Daar doe je nooit iets verkeerd mee.

Maak je motivatie helder

Motivatie is dat wat ons doet bewegen. Enkel als we voldoende gemotiveerd zijn om iets te doen zullen we het doen. Maak dus voor jezelf heel duidelijk waarom je iets wil doen dat buiten je comfort zone ligt. Schrijf het op, hang het op, lees het iedere dag na.

kom uit je comfort zone

Ook ik heb mezelf opnieuw moeten leren om uit mijn comfort zone te komen na mijn burn-out. Ik ben in die periode gaan nadenken wat ik wil met mijn leven. Hoe wil ik mijn leven leiden? Wat vind ik belangrijk? Wat wil ik bereiken in mijn leven? Deze vragen zorgden ervoor dat ik het laatste jaar mijn comfort zone heb verlaten en voor nieuwe uitdagingen gekozen heb.

Gewoon Lies

Het idee om zelf met een blog te beginnen speelde al lang door mijn hoofd. Toch heeft het een hele tijd geduurd eer ik er mee begon. Als hoogsensitieve introvert en ik gewend mezelf op de achtergrond te houden, niet te veel “noise” te maken. Een blog starten was dan ook vér van mijn comfort zone verwijdert. Toch ben ik ongelooflijk blij dat ik de stap wel gezet heb. Deze blog is een verlengde van mezelf geworden, ik kan hier mijn inspiratie kwijt en voel me gelukkig als ik ’s avonds na mijn dagtaak nog achter mijn computer kan kruipen om te schrijven.

De volgende stap was om mezelf meer te tonen op Social Media. Volgers weten graag wie je bent, wie het gezicht achter een account is. Nog een drempel die ik te nemen had, meer foto’s en video’s van mezelf delen op Facebook en Instagram. Ik heb het er nog steeds moeilijk mee, maar ik probeer zo authentiek mogelijk te posten op sociale media. Foto’s van mijn alledaagse leven, maar enkel wanneer ik er zelf zin in heb.

Annelies@Work

De laatste weken heb ik mezelf opnieuw verplicht om uit mijn comfortzone te stappen. Ik werk al een aantal jaren voor één van de grootste werkgevers van Limburg. Een job met veel autonomie en ruimte en die ook nog eens perfect te combineren valt met mijn gezin. En toch voel ik al enige tijd de kriebel naar iets anders. Geen andere job, maar een eigen onderneming. Lang heb ik deze ambitie verstopt, in de hoop dat het wel weer weg zou gaan.

Toch waagde ik het een aantal weken geleden om mijn bijberoep Annelies@Work te lanceren! Ik werkte achter de schermen al een tijdje aan mijn ondernemingsplan en website, maar de stap effectief zetten was een overwinning voor mij.

Annelies@Work

Met Annelies@Work wil ik andere ondernemers helpen om meer tijd te creëren door administratieve processen te vereenvoudigen, optimaliseren en waar mogelijk ook automatiseren. Op die manier kunnen ondernemers meer tijd steken in hetgeen ze graag doen en waar ze goed in zijn.

Wanneer ik nu de online yoga academie van één van mijn eerste klanten aan het opzetten ben of wanneer ik het facturatieproces van een andere klant aan het uittekenen ben, ben ik zo dankbaar voor deze kansen. En trots, trots op mezelf om uit mijn comfortzone te stappen en mezelf de mogelijkheid te geven te groeien!

Wanneer was de laatste keer dat jij uit je comfortzone kwam? En wat leverde het je op? Deel het reacties onderaan!

Wil je graag meer weten over wie Gewoon Lies is, kijk zeker eens op de Over mij pagina. Zit je met een vraag of wil je graag contact met me opnemen, vul het contactformulier in en ik stuur je zo snel mogelijk een mailtje terug.

Geen enkel nieuws missen, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Gewoon Lies en ontvang een mailtje telkens een nieuwe blogpost online komt.

Volg me ook op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *