Meteen naar de inhoud
productiviteit verhogen

Je productiviteit verhogen met deze 6 “productiviteitsboosters”

We kennen het allemaal wel, van die dagen dat het niet lukt om productief te werken. Je hoofd zit vol met ideeën en dingen waar je nog aan moet denken. Je weet niet waar eerste aan te beginnen en vliegt van het ene naar het andere. Vandaag deel ik met jou een aantal tips om op zo een moment je productiviteit te verhogen. Productiviteitsboosters. die je kan uitproberen wanneer het je niet zo goed meer lukt om te focussen en productief te werken.

Wat is productiviteit?

Graag wil ik eerst even ingaan op het begrip ‘productiviteit’. Wat is productiviteit eigenlijk en waarom moeten we altijd maar productief zijn.

Productiviteit is focussen op de juiste taken en deze ook gedaan krijgen

Streets Ahead

Met productief werken bedoelen we focussen op de juiste dingen en deze dingen ook uitvoeren. Je kan de ganse dag heel hard aan het werken zijn, maar als je niet de juiste dingen doet zal al dat harde werk jou niet dichter bij je eindresultaat brengen. Pas wanneer je met aandacht die dingen doet die je dichter bij je doel brengen ben je productief. Op deze manier zal je vooruitgaan in het leven, groei realiseren en gelukkiger worden.

Productiviteitsboosters

Ik deelde ze al eens eerder in mijn Facebook en Instagram, mijn 6 productiviteitsboosters voor wanneer je je niet zo goed (meer) kunt focussen op wat je bezig bent. Ik besloot om nog wat dieper in te gaan op deze tips en maakte er daarom een blogpost van, met 6 boosters om je productiviteit te verhogen.

Productiviteitsboosters

1. Maak een wandeling

Zet het werk van je af en ga even buiten een wandeling maken. Dit hoeft niet lang te duren, ga desnoods voor 10 of 15 minuutjes naar buiten (langer is natuurlijk beter!). Op deze manier maak je je hoofd leeg en kan je nadien weer vol focus doorwerken. Ideaal om te doen tijdens je middagpauze. En laat je niet afschrikken door koude of regen!

2. Ruim je bureau op

Maak eens werk van een ordelijk en opgeruimd bureau. Vaak wordt onze bureau een rommeltje met rondslingerende notities, pennen, notitieboekjes, facturen, en noem maar op. Neem even de tijd om je bureau op te ruimen en gegarandeerd dat je straks ongestoord verder kan werken en productief bent.

3. Doe een powernap

Doe een powernap van max. 15 minuten. Het is wetenschappelijk bewezen dat een powernap de stress verlaagt en productiviteit verhoogt. Vergeet je wekker niet te zetten!

4. Doe enkele squats

Sta recht en doe 20 squats. Je kan dit perfect aan je bureau doen. Gebruik je stoel bij de oefening en ga telkens heel kort op je stoel zitten en weer rechtstaat. Als je geen tijd hebt om te gaan wandelen is dit het perfecte alternatief om even in beweging te zijn.

5. Maak een braindump

Vaak zijn we in gedachten met vanalles en nog wat bezig. Ik moet de was nog insteken, om hoe laat moest ik de kinderen gaan halen, straks niet vergeten langs de apotheek te gaan. etc. Geen wonder dat je niet productief bent met alles waar je aan moet denken. Neem een leeg blad papier of een notitieboekje en schrijf alles op wat in je opkomt, wat je nog moet doen, waar je nog aan moet denken. Eens alles uit je hoofd is kan je weer concentreren op je werk.

6. Luister naar muziek voor concentratie

De Spotify Playlist ‘Music for Concentration’ is een ideale playlist als je geconcentreerd en productief wilt werken. Of kies voor andere muziek waar niet in gezongen wordt en waar jij geconcentreerd van kan werken. Dit is wat mij de laatste weken het meeste helpt. Ik kan niet goed in stilte werken, maar muziek leidt me veel te veel af. Deze playlist draait hier nu overuren 🙂


Welke van deze boosters ga jij deze week uitproberen om je productiviteit te verhogen? Laat het weten in de reacties onderaan.

Wil je graag meer weten over wie Gewoon Lies is, kijk zeker eens op de Over mij pagina. Zit je met een vraag of wil je graag contact met me opnemen, vul het contactformulier in en ik stuur je zo snel mogelijk een mailtje terug.

Geen enkel nieuws missen, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Gewoon Lies en ontvang een mailtje telkens een nieuwe blogpost online komt.

Volg me ook op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: