mijn kind is hooggevoelig

Book review: Mijn kind is hooggevoelig

Sinds een tijdje heb ik een oude passie van mezelf terug gevonden, namelijk boeken lezen. Tegenwoordig verslind ik dus opnieuw boeken, zowel fictie als non-fictie. In de rubriek ‘Book Review’ deel ik regelmatig mijn review over een boek waarvan ik denk dat het ook jou kan inspireren of iets bijbrengen. Deze keer is het de beurt aan het boek Mijn kind is hooggevoelig van Linda T’Kindt en Ilse Van den Daele

Een boek over hooggevoeligheid bij kinderen waarin de schrijfsters ouders, leerkrachten en hulpverleners een wegwijzer aanreiken voor het omgaan met hooggevoelige, of hoogsensitieve kinderen. Het boek verscheen een eerste keer in 2011 maar is nog steeds erg actueel.

WIE zijn Linda T’Kindt en Ilse Van den Daele?

Ilse Van den Daele is oprichter en voorzitter van HSP Vlaanderen. Ze organiseert en begeleidt al 15 jaar vakantiekampen voor hoogsensitieve kinderen. Naast het boek “Mijn kind is hooggevoelig” schreef ze ook “Hoogsensitiviteit@work” over minder stress, betere focus en meer zelfvertrouwen op de werkvloer als hoogsensitief persoon.

Linda T’Kindt studeerde gezinswetenschappen en verdiepte zich in hooggevoeligheid en kinderkampen voor hooggevoeligen. Op dit moment begeleidt Linda in haar praktijk ‘Gevoelig opvoeden’ hoogsensitieve kinderen en hun ouders. Daarnaast is geeft ze in het hele land cursussen en vormingen over hooggevoeligheid.

Vlot leesbaar boek vol met tips

het boek “Mijn kind is hooggevoelig” geeft een antwoord op vragen waarmee hooggevoelige kinderen en hun omgeving geconfronteerd worden. Wat is hooggevoeligheid? Hoe herken je hooggevoeligheid? Hoe ga je om met hooggevoelige kinderen? De schrijvers vertrekken daarbij vanuit de talenten van het kind en tonen aan hoe je het zelfvertrouwen van een hooggevoelig kind kunt versterken zodat het beter leert omgaan met prikkels van buitenaf.

Het is een zeer vlot leesbaar boek en staat vol met herkenbare voorbeelden en praktische tips die je kan gebruiken om met jouw hooggevoelig kind om te gaan.

mijn kind is hooggevoelig

Als hoogsensitieve ouder van een hoogsensitief kind vond ik dit boek heel interessant. Het is één ding te weten hoe je zelf functioneert als hoogsensitief persoon. Maar het is nog iets helemaal anders om ook te weten hoe je je hoogsensitief kind het best kan ondersteunen. Ik haalde er veel praktisch tips uit en zou het boek dan ook zeker aanraden aan ouders met een hoogsensitief kind.

De vernieuwde editie van het boek “Mijn kind is hooggevoelig” dat in augustus 2018 uit kwam, is te koop als paperback voor 22,50 €. Moest je het boek willen kopen, zou je me een groot plezier doen om het te kopen via deze link. Ik ontvang een kleine bijdrage voor elke aankoop via deze link om mijn blog mee te onderhouden.

Lees ook mijn andere Book Reviews:

Wil je graag meer weten over wie Gewoon Lies is, kijk zeker eens op de Over mij pagina. Zit je met een vraag of wil je graag contact met me opnemen, vul het contactformulier in en ik stuur je zo snel mogelijk een mailtje terug.

Geen enkel nieuws missen, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Gewoon Lies en ontvang een mailtje telkens een nieuwe blogpost online komt.

Volg me ook op:

2 reacties op “Book review: Mijn kind is hooggevoelig”

  1. Hoogsensitieve ouder van een (vurig) hoogsensitief kind: check! Ik ben momenteel bezig in “het hoogsensitieve kind” van Elaine Aron. Al jaar boeken zijn eigenlijk een absolute aanrader, ook “Hoogsensitieve ouders” en “Hoogsensitieve personen”. Dit boek ga ik zeker ook eens bekijken.

    1. Oh ja, de boeken van Elaine zijn super! Het eerste boek dat ik las was Hoog sensitieve personen in de liefde en dankzij dit boek kwam ik te weten dat ik zelf hoogsensitief ben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *