Paaspauze

Blik achter de schermen: Paaspauze

April 2020 … April 2021 … Lockdown … Paaspauze …

Een jaar na de eerste lockdown worden we geconfronteerd met de derde “lockdown”, of hoe je het ook wilt noemen. De scholen gaan een week extra dicht in deze paaspauze. Alle hens aan dek om de opvang van kinderen alweer geregeld te krijgen, liefst zonder beroep te doen op noodopvang of grootouders.

Voor mij betekent dit vooral thuiswerken terwijl de kinderen zichzelf moeten zien bezig te houden. Daarvoor maakte ik in Canva een mooi overzicht van wat ik iedere dag van hun verwacht.

Gelukkig heb ik ook 2 namiddag vrij kunnen nemen om toch iets leuk te doen samen met de kinderen. Het weer was aangenaam dus besloten we buiten acitiviteiten te gaan doen. We gingen naar de avonturenberg in be-MINE (Beringen) en maakten een wandeling in Greenspot Grootloon.

Be-mine

De mijnsite van Beringen omvat 100.000 m² aan bestaand gebouwenpatrimonium. Daarmee is het de grootste industriële erfgoedsite in Vlaanderen en uniek in Europa. Van alle overige mijnsites in Limburg is het de enige site waar het industriële hart van de mijn werd bewaard. De mijnsite is gelegen in het kleinstedelijk gebied van de derde grootste stad van Limburg en aan de voet van twee terrils. Onder de noemer be-MINE wordt de site nu herbestemd als een toeristisch-recreatief project. 

www.bmine.be
be-mine

In be-MINE, de mijnsite van Beringen, vind je naast tal van wandellussen en het mijnmuseum ook een avonturenberg. Hier kunnen kinderen kinderen naar hartelust klauteren en klimmen. De avonturenberg brengt je tot op de top van de mijnterril. Je kan de wandelpaden of trappen gebruiken, maar de kinderen kunnen hun hart ophalen op de speelse en avontuurlijke klim- en klauterconstructies en glijbanen tegen de berghelling.

Greenspot Grootloon

De wandellussen van Greenspot Grootloon vermeldde ik al eerder in mijn reeks over wandelen met kinderen in Hasepngouw. We kozen ervoor om de oranje wandeling van 8,8 km te doen langs verschillende kunstwerken.

greenspot grootloon

Het eerste kunstwerk waar we voorbij kwamen was het doorkijkkerkje, ook gekend als “Reading between the lines“. Dit kunstwerk bevat 100 op elkaar gestapelde lagen staalplaat in de vorm van een Loons kerkje.

doorkijkkerkje

De wandeling bracht ons ook langs de Romeinse Kassei, waarbij we de Romeinse banken passeerden. Hier staan zitelementen in de vorm van een Romeinse villa met zwak hellende daken en naar binnen springende galerij aan de voorzijde.

Als laatste kunstwerk kwamen we voorbij de Twijfelgrens. De Twijfelsgrens is een kunstwerk waarbij je enkel vanuit de juiste positie het woord ‘Twijfelgrens’ kan lezen.

twijfelgrens

Hoe heb jij het eerste deel van de paaspauze overleefd? Lukt het jou om het werk en de kinderen te combineren? Laat het me weten in de reacties onderaan.

Wil je graag meer weten over wie Gewoon Lies is, kijk zeker eens op de Over mij pagina. Zit je met een vraag of wil je graag contact met me opnemen, vul het contactformulier in en ik stuur je zo snel mogelijk een mailtje terug.

Geen enkel nieuws missen, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Gewoon Lies en ontvang een mailtje telkens een nieuwe blogpost online komt.

Volg me ook op:

Tags:

2 reacties op “Blik achter de schermen: Paaspauze”

  1. Wat een leuke blog is dit! Ik heb gewoon alles van september tot nu ge bingeread haha 😀 Die verdomde paaspauze duurt hier nog wel even voort want de scholen blijven gesloten… echt vreselijk want voor de rest zijn er geen maatregelen genomen. Maart en april 2021 zijn een herhaling van 2020 🙁

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.