Meteen naar de inhoud
slechte gewoontes

Verander slechte gewoontes met behulp van de Ctrl-Alt-Del techniek

We kennen het allemaal wel, die slechte gewoontes waar we maar niet vanaf geraken. Te veel frisdrank, te veel snoepen ’s avonds, te lang in bed blijven liggen ’s ochtends, etc. Vooral in het begin van een nieuw jaar nemen we ons voor om te stoppen met slechte gewoontes en ons leven te beteren. Vaak lukt dit een paar dagen, soms zelfs een paar weken, maar meestal hervallen we toch weer.

Is dit bij jou ook zo? Probeer dan de Ctr-Alt-Del techniek. Met deze techniek ga je in verschillende stappen je slechte gewoonte controleren, veranderen en verleiding wegnemen. Ontdek in deze blogpost de verschillende stappen van deze methode.

1. Control

De eerste stap in het controleren van je verlangen is de oorzaak van je slechte gewoonte ontdekken. Waar komt het vandaan? Wat zorgt ervoor dat deze slechte gewoonte blijft hangen en welk voordeel haal jij uit deze gewoonte? Als je dit helder hebt kan je verder naar de tweede stap.

Waarom blijf je ’s ochtends te lang liggen zodat je je nadien moet haasten om op tijd te zijn? Komt het omdat je te laat gaat slapen en nog moe bent? Of komt het omdat je geen zin hebt om de dag te beginnen? Geeft je bed je misschien een veilig en geborgen gevoel dat je verliest eens je opstaat?

2. Alternate

In de tweede stap gaan we een alternatieve, maar positieve gewoonte vinden. Probeer te zoeken naar een activiteit die jou hetzelfde gevoel kan bezorgen of het zelfde voordeel oplevert. Als je ’s ochtends niet uit je bed geraakt omdat je gewoonweg nog te moe bent, komt dit misschien door slecht slapen. Doe dan iets aan je slaaphygiëne waardoor je uitgeruster wakker wordt.

3. Delete

Als laatste stap om niet opnieuw in oude gewoontes te vervallen is het belangrijk om alle verleiding te verwijderen. Verwijder dingen die je laten herinneren of je aanzetten tot je oude gewoonte. Zet bijvoorbeeld vanaf 21u je smartphone af en vermijdt andere schermen het laatste uur voor het slapen gaan. Lees meer over avond- en ochtendroutines in mijn blogpost ‘Naar een rustige ochtend in twee eenvoudige stappen‘.

Met welke slechte gewoontje wil jij graag afrekenen in 2021? Laat het weten in de reacties onderaa. Ik hoop dat deze Ctr-Alt-Del techniek je helpt om eindelijk komaf te maken met jouw slechte gewoonte.

Wil je graag meer weten over wie Gewoon Lies is, kijk zeker eens op de Over mij pagina. Zit je met een vraag of wil je graag contact met me opnemen, vul het contactformulier in en ik stuur je zo snel mogelijk een mailtje terug.

Geen enkel nieuws missen, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Gewoon Lies en ontvang een mailtje telkens een nieuwe blogpost online komt.

Volg me ook op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: