Populairste blogposts

Mijn populairste blogposts van 2020

Mijn Blog Gewoon Lies zag het levenslicht op 23 september 2020. Na amper 3 maanden ben ik nog altijd even enthousiast om blogposts te schrijven en tips en inspiratie met jullie te delen. Het maakt me dan ook gelukkig te zien dat steeds meer lezers de weg naar mijn blog vinden. Waar ik in Oktober 2020 al 508 lezers bereikte, is dit in Januari 2021 gestegen tot maar liefst 2.880 lezers! Vandaag deel ik met jou mijn 7 populairste blogposts van 2020.

Blogonderwerpen

Waar de nadruk in eerste instantie lag op efficiëntie en productiviteit merk ik dat mijn blogposts steeds vaker gaan over zelfzorg. Zo probeer ik anderen te inspireren om te bewegen door het delen van mooie wandelingen, met of zonder kinderen. Met mijn Book Reviews is het mijn bedoeling om boeken die mij vooruit geholpen hebben te delen met jullie. Omdat ik denk dat anderen ook veel aan deze boeken kunnen hebben. Een andere terugkerende rubriek is Mijn Bullet Journal. Hierin deel ik voorbeelden van mijn eigen Bullet Journal ter inspiratie voor andere Bullet Journalers.

Het is voor mij heel belangrijk om rekening te houden met wat jullie – mijn lezers – graag lezen of nood aan hebben. Laat me daarom gerust weten waarover jij graag nog meer wil lezen, in welk domein of met welk probleem jullie tips en inspiratie kunnen gebruiken. Dat kan via de reacties onderaan deze blogpost, of via het contactformulier.

Populairste blogposts van 2020

Uiteraard probeer ik in de toekomst nog veel meer waardevolle inhoud met jullie te delen. Vandaar dat het belangrijk is als blogger om af en toe achterom te kijken. Tijdens mijn terugblik op 2020 was het bekijken van de statistieken van Gewoon Lies dan ook een onderdeel. Welke onderwerpen werden het vaakst gelezen, waar hebben de bezoekers het meeste nood aan?

In deze artikel deel ik met jou de 7 populairste blogposts van 2020. Moest je deze gemist hebben het afgelopen jaar kan je ze via de links nog lezen.

1. Het forellenpad in Stavelot

Het forellenpad is een bospad dat langs de Amblève loopt en is, zoals de naam doet vermoeden, zeer geliefd bij vissers. Wij deden hier met ons gezin een 12 km lange wandeling. Het was prachtig herfstweer en de wandeling bracht ons langs magische uitzichten die je kan bewonderen in dit foto-verslag.

2. Chronische vermoeidheid uitgelegd aan de hand van de lepeltheorie

Een erg persoonlijke blogpost waarin ik vertel over de chronische vermoeidheid die ik overhield na een hevige burn-out. Ik deel in dit artikel ook de lepeltheorie die men vaak gebruikt om uit te leggen welke impact chronische vermoeidheid op je leven heeft.

3. Introvert ouderschap: wat is het en wat betekent het voor mij als ouder?

Ook in deze blogpost over introvert ouderschap vertel ik – naast de uitleg wat introvert ouderschap betekent – wat het voor mij betekent om een introverte ouder te zijn. Hoe ik na een lange zoektocht eindelijk rust vond in het drukke leven dat kinderen met zich mee brengen.

4. Doe jij ook mee aan de wandelchallenge?

Tijdens de herfstvakantie – die dubbel zolang duurde – sprak ik met mijn kinderen af om een wandelchallenge te organiseren. We bepaalden een doel en wandelden iedere dag een aantal kilometers om aan ons doel te komen. Na het behalen van dit doel werden de kinderen uiteraard beloond! Inclusief gratis download om je eigen wandelchallenge te houden.

5. Wat is dat nu eigenlijk, een Bullet Journal?

Eén van mijn allereerste artikels, waarin ik uitleg wat dat boekje dat ik overal mee naartoe sleur nu eigenlijk is. Mensen die me persoonlijk kennen hebben me waarschijnlijk al vaker gezien met ‘mijn boekje’ en hebben zich afgevraagd waarom ik mijn dagboek overal mee naartoe sleur. Vandaar dat ik koos om er een blogpost over te schrijven.

6. 7 culturele activiteiten met kinderen in de kerstvakantie

Ook tijdens de kerstvakantie viel er niet veel te beleven door het grote C-woord. Ik weet niet hoe jouw kinderen zijn, maar met die van mij wordt het grote chaos als ik niet af en toe een activiteit plan tijdens de vakanties. Daarom ging ik op zoek naar culturele activiteiten die we konden doen, om niet altijd alleen maar te wandelen :-).

7. Hoe maak je je hoofd leeg? Leer hier 5 manieren om te stoppen met piekeren

Heb jij ook last van een vol hoofd en piekergedrag? Als je zoals mij bent kan de informatiestroom die ons dagelijks bereikt ons verlammen. In dit artikel deel ik een aantal manieren om je hoofd leeg te maken en te stoppen met piekeren, die voor mij helpen.

Artikels die het minder goed deden

Naast de populairste blogposts ontdekte ik ook artikels die het minder goed deden. Artikels waar ik lang aan gewerkt heb, maar toch niet veel bezocht werden. Misschien was het onderwerp niet duidelijk genoeg, was het artikel te kort – of te lang, of is er gewoon minder interesse in het onderwerp. Toch zie ik deze artikels niet als een falen, omdat ik van ieder artikel – een succes of niet – bijleer!

Zo schreef ik begin januari een artikel over meditatie en mindfulness, waar een mooie en waardevolle gratis meditatie download bij zat. Deze meditatie haalde amper een dozijn downloads, terwijl het artikel wel veelvuldig gelezen werd. Achteraf gezien was het artikel misschien te lang en niet in de juiste vorm geschreven, waardoor lezers al snel afhaakten.

En toch denk ik dat veel van jullie baat zouden hebben bij deze meditatie om even tot rust te komen in ons drukke leven waar we ons werk en gezin zo goed mogelijk proberen te combineren zonder onszelf te verliezen. Wil jij alsnog deze gratis meditatie downloaden? Dan heb ik goed nieuws! Je kan de meditatie nog downloaden via deze link. Het artikel waarin ik Petra van Heart & Soul – mijn yoga docente – interview kan je hier nog nalezen.

Wil je graag meer weten over wie Gewoon Lies is, kijk zeker eens op de Over mij pagina. Zit je met een vraag of wil je graag contact met me opnemen, vul het contactformulier in en ik stuur je zo snel mogelijk een mailtje terug.

Geen enkel nieuws missen, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Gewoon Lies en ontvang een mailtje telkens een nieuwe blogpost online komt.

Volg me ook op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.