gewicht verliezen voor en na

Verantwoord en gezond gewicht verliezen – Hoe ik 25kg verloor in 6 maanden tijd!

Maandag 15 juni 2020 … de dag dat alles voor mij veranderde. Na een gesprek met mijn arts besloot ik eindelijk in actie te schieten om al mijn overtollige kilo’s weg te werken. Ik vertel je hoe het mij lukte om op snelle maar ook gezonde en verantwoorde manier gewicht te verliezen. Hoe ik in amper 6 maanden tijd 25kg afgevallen ben!

Hoe kwam het zo ver?

Al mijn hele volwassen leven heb ik een haat-liefde verhouding met mijn gewicht. Periodes waarin ik goed op gewicht blijf, afgewisseld met periodes waarin de kilootjes langzaam aandikken. Maar – tot nu toe – niets wat een paar sessies Bodystyling of Infraligne niet konden oplossen.

Tot ongeveer 2 jaar geleden. Door de beproeving van een zware burn-out met chronische vermoeidheids- en pijnklachten tot gevolg was op mijn gewicht letten het laatste waar ik mee bezig was. Ik moest me focussen op weer beter worden. Met als resultaat dat ik maar gewicht bleef aankomen. Zoveel zelfs dat ik zwaarder werd dan tijdens mijn zwangerschappen.

Toch was ik ervan overtuigd dat ik op vlak van voeding zo slecht nog niet bezig was. Ik at wel eens wat chips en dronk af en toe een glaasje wijn, maar voor de rest at ik wel ‘gezond’ (dacht ik …). Dat ik iedere middag meer en meer begon te snoepen en ons avondeten standaard pasta of een gerecht met room werd negeerde ik wijselijk. Ik weet het bijkomen grotendeels aan de medicatie die ik moest nemen.

Wat zorgde voor de ommezwaai?

Vandaar dat het onderwerp ‘gewicht’ regelmatig met mijn arts werd besproken. Zo ook die bewuste maandag 15 juni. Toen ik met het schaamrood op de wangen aan haar vertelde dat ik op 2 jaar tijd meer dan 20kg was bijgekomen drong het pas tot me door, ik moet iets doen!

Aangezien Infraligne of Bodystyling op dat moment geen optie waren – met mijn toenmalige fysieke beperkingen – stelde mijn arts voor om aan te kloppen bij een diëtist en een dieet met maaltijdvervangers, of een proteïnedieet, te proberen om gewicht te verliezen.

Een week later ging ik met knikkende knieën naar mijn eerste afspraak met een diëtist in de buurt, Elien Schepmans. Na deze eerste consultatie kwam ik al vol goede moed en vastberadenheid buiten, ik zou het gevecht tegen de kilo’s wel winnen. Ik was volledig overtuigd van haar aanpak en besloot te starten met de maaltijdvervangers van Equilibre3 (EQ3).

EQ3 Startpakket

Die namiddag stond ik mezelf toe om nog te genieten van een paar lekkere stroopwafels en ’s avonds een glaasje wijn. Maar de volgende dag – dinsdag 30 juni 2020 – kapte ik er volledig mee, met eten! Vanaf nu mocht ik enkel nog maar EQ3 producten nemen, geen gewone maaltijden of tussendoortjes meer. De eerste drie dagen begon ik met het EQ3 startpakket. Shakes die je gedurende drie dagen 4x per dag drinkt om je lichaam en je metabolisme te ‘resetten’.

Dit waren vreselijke dagen. Ten eerste vond ik deze start shakes absoluut niet lekker, ik heb sowieso al niets met melkdrankjes of melkproducten. Maar nog erger was de ‘suikerontwenning’ van de eerste dagen. Ik voelde me draaierig, slap, had hoofdpijn, en voelde me gewoonweg ellendig. Toch hield ik vol en gelukkig verdwenen deze symptomen na een paar dagen.

De volgende weken en maanden

Na deze ‘reset’ van 3 dagen kon ik starten met de normale EQ3 producten. Tijdens deze fase at ik enkel 4x per dag een maaltijdvervanger en dronk ik véél water. Gelukkig heeft EQ3 een ruim aanbod aan mogelijkheden van shakes en repen in verschillende smaken, tot pannenkoeken en zelfs wraps. De shakes die ik nu kon drinken waren gelukkig veel lekkerder!

Equilibre3 gamma

Het resultaat bleef niet lang uit, iedere dag verloor ik gewicht. Bij iedere opvolg sessies bij Elien bleek inderdaad dat ik het heel erg goed deed. Ik verloor niet enkel gewicht, ook mijn vetmasse en dan vooral het visceraal vet (het gevaarlijke vet rond je ingewanden) minderde zienderogen. Na 4 maanden had ik mijn vooropgesteld doel bereikt, ik was 20kg lichter!

gewicht verliezen voor en na
Juli 2020 vs. Januari 2021

Hoe gezond zijn deze producten?

Nu hoor ik je al denken “Hoe gezond is dat eigenlijk die shakes?” en gelijk heb je. Dat was ook een vraag die ik me gesteld heb voor ik eraan begon. Maar zowel mijn arts als mijn diëtist verzekerden me dat ik op deze manier op een volledig gezonde en verantwoorde manier kon afvallen.

Het Equilibre3 gamma bestaat uit producten waarbij de samenstelling zorgvuldig wordt samengesteld door en voor diëtisten. Dit om een snel maar ook een gezond afslankplan te bekomen. Je krijgt voldoende essentiële voedingsstoffen binnen en neemt toch maar een heel beperkt aantal calorieën op.

Na een paar maanden EQ3 producten te gebruiken ging ik voor mijn jaarlijkse bloedanalyse naar de huisarts. Ik was benieuwd naar de uitslag nu ik al een tijdje leefde op enkel EQ3 maaltijden. Want zo lang ik me kan herinneren heb ik altijd wel ergens tekorten gehad (vit B12, vit D, …). Nu wist de huisarts me te vertellen dat al mijn waarden perfect in orde waren!

Niet enkel gewicht verliezen

Op dit moment, 6 maanden na de start met mijn dieet, heb ik het gebruik van de EQ3 producten afgebouwd naar nog maar 1 maaltijdvervanger per dag. De andere maaltijden eet ik gewoon mee met de rest van het gezin, al zijn onze gezinsmaaltijden ondertussen ook een stuk gezonder geworden.

Ik kan met trots melden dat ik op dit moment op het laagste gewicht zit van de laatste 20 jaar. Ik ben 25kg lichter dan de dag dat ik startte met mijn dieet en dat op 6 maanden tijd!

gewicht verliezen voor en na
Mei 2020 vs. December 2020

Dankzij het verliezen van al dat gewicht voel ik me fysiek véél beter. Ik heb minder last van mijn vermoeidheid en pijnklachten en het lukt me beter om conditie op te bouwen. Ik voel me gewoon véél fitter en gezonder!

Ik vind het nog steeds een geweldig resultaat en raadt het iedereen aan die gewicht wil verliezen of die door overgewicht fysieke beperkingen ervaart. Een dieet met EQ3 producten hoeft trouwens niet altijd zo drastisch als bij mij. Je kan ook van bij de start kiezen om 2 maaltijden te vervangen en nog steeds 1 gewone, maar gezonde, maaltijd te nemen.

Heb je vragen over mijn EQ3 dieet, mag je me altijd contacteren op lies@gewoonlies.be of het contactformulier invullen. Ik zal met plezier je vragen beantwoorden. Als je interesse hebt om zelf te beginnen met een dieet, vind je op de website van dieetpraktijk.be de contactgegevens van mijn diëtist, Elien Schepmans, terug. Bezoek ook zeker haar facebook pagina! Ik kan haar aanraden, als je gezond en verantwoord gewicht wil verliezen, met of zonder maaltijdvervangers.

Wil je graag meer weten over wie Gewoon Lies is, kijk zeker eens op de Over mij pagina. Volg me ook:

2 reacties op “Verantwoord en gezond gewicht verliezen – Hoe ik 25kg verloor in 6 maanden tijd!”

 1. ik vraag me dan af of je die producten levenslang moet gebruiken ivm jojo effect, wat de kosten zijn voor die producten (zeker als je niks extra’s te besteden hebt) en wanneer mag je weer normaal eten.
  Hoe ga je om met een suiker verslaving?

  ps ga aub mijn mailbox niet overladen

  1. Dag Sandra,
   Dankjewel voor je reacgtie!
   Ik gebruik de producten ondertussen niet meer en ben al ongeveer een jaar op gewicht. Af en toe komt er eens een kiloo’tje (of 2) bij, zoals bij de feestdagen. Maar als ik de periode daarna wat meer op mijn eten let gaan die er ook weer af.
   Het is wel zo dat ik helemaal veranderd ben van eetpatroon dan voorheen. Als je opnieuw op dezelfde manier gaat eten gaan de kilo’s er uiteraard snel terug bijkomen. Maar voorlopig is dat hier dus niet het geval.

   De producten zijn niet zo goedkoop, maar als je in rekening brengt dat je voor de rest niets van voedingsmiddelen verbruikt en je dus heel wat kosten aan boodschappen uitspaart valt dat heel goed mee. Ik heb dat indertijd eens uitgerekend en ik dacht dat het ging om een paar euro per maaltijd.

   Wanneer je weer normaal mag eten hangt van jouw traject af, hoeveel kg wil je kwijt, hoe snel gaan de kilo’s eraf, hoe goed voel je je bij de producten, hoe erg snak je naar gewone voeding, … Je diëtist helpt je hierbij.

   Ik hoop dat dit een antwoord op je vragen is. Als je nog vragen hebt, stel ze me gerust.
   Ik ga je uiteraard niet spammen, je bent zeker niet automatisch ingeschreven op mijn nieuwsbrief door hier te reageren 🙂

   Lieve groetjes,
   Lies

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.