Meteen naar de inhoud
wandeling Villers-la-Ville

Mooie wandeling in Villers-la-Ville

Op een doordeweekse dag namen we met ons twee een dagje verlof voor een mooie, rustige wandeling zonder kinderen. We gingen richting het Ardens dorpje Villers-La-Ville voor een wandeling van net geen 10km. Villers-La-Ville ligt op het punt waar de provincies Henegouwen, Namen en Waals-Brabant tezamen komen.

wandeling Villers-la-Ville

De wandeling In Villers-La-Ville start aan de abdij van Villers, een voormalige cisterciënzerabdij uit de 13de eeuw waarvan enkel nog een aantal ruïnes bewaard bleven. De wandelroute is bewegwijzerd door gele rechthoeken, maar hier en daar ontbreken wat bordjes. Ik was toch opgelucht dat we de wandeling ook in .gpx op onze wandel GPS mee hadden.

De wandeling start door het mooie bos, over brede bospaden, om vervolgens door enkele dorpjes (La Roche en Tangissart) met Ardense huizen en vakantiewoningen te gaan.

brede bospaden

Het tweede deel van de wandeling loopt langs een beekje waarvan de oevers bewerkt werden door bevers. Hiervoor moet je een redelijk steile helling afdalen waar het bij nat weer heel erg modderig kan zijn.

modderig stuk van de wandeling
vuile wandelschoenen

De afwisseling in de omgeving, bossen met grote bomen, vochtige open ruimtes, heuvels en valleien, en de uitzonderlijke ruïnes van de abdij maakt de wandeling heel interessant. Zelf hebben we geen bezoek gebracht aan de abdij, maar het schijnt zeker de moeite te zijn om binnen te gaan en rond te wandelen tussen de ruïntes van de oude abdij.

Praktische info

  • Lengte: 9,5 km
  • Bewegwijzering: gele rechthoek
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Parking: Rue de l’Abbaye 55, 1495 Villers-la-Ville

Wil je graag meer leuke wandelingen ontdekken, hou dan zeker deze blog in de gaten. Ik post regelmatig over onze wandelavonturen, met en zonder kinderen. Je kan je ook abonneren op de nieuwsbrief van Gewoon Lies om zeker niets te missen.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels die ik eerder schreef over wandelen:

Wil je graag meer weten over wie Gewoon Lies is, kijk zeker eens op de Over mij pagina. Zit je met een vraag of wil je graag contact met me opnemen, vul het contactformulier in en ik stuur je zo snel mogelijk een mailtje terug.

Geen enkel nieuws missen, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Gewoon Lies en ontvang een mailtje telkens een nieuwe blogpost online komt.

Volg me ook op:

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: