Meteen naar de inhoud
Mijn Bullet Journal 2021

Mijn Bullet Journal: 2021

In de rubriek ‘Mijn Bullet Journal’ geef ik je iedere maand inspiratie en voorbeelden uit mijn eigen Bullet Journal setup voor de komende maand. Weet je nog niet wat een Bullet Journal is, lees dan zeker mijn artikel Wat is dat nu eigenlijk, een Bullet Journal? waarin ik een algemene uitleg geef over Bullet Journaling.

Mijn Bullet Journal: 2021. Een nieuw jaar betekent voor mij altijd een nieuwe Bullet Journal. Je kan er gerust voor kiezen om gewoon verder te werken in je huidige Bullet Journal. Maar voor mij persoonlijk hoort bij een nieuw jaar ook een nieuw boekje.

Bullet Journal met ringen

Een paar weken geleden kocht ik in de Hema een Bullet Journal met ringen en hartjes op. Het leek mij de ideale journal om 2021 mee te starten. Tijdens het invullen van mijn collecties aan het begin van de journal werd al snel duidelijk dat de ringen niet ideaal zijn. Het maakt het moeilijker om de volledige breedte van de pagina te benutten en het is niet zo handig om een doorlopende figuur, tekst of grafiek te maken op een spread (twee pagina’s).

Mijn Bullet Journal 2021: ringen

Stempels gebruiken in je Bullet Journal

Naast stickers is het ook heel handig om stempels te gebruiken in je Bullet Journal. Zo kan je bijvoorbeeld een mooie stempel gebruiken voor je titels, waardoor je met weinig werk mooie titels kan maken op je pagina’s. Ik had al een tijdje de stempels van MUS creatief liggen, en besloot in mijn nieuwe Bullet Journal voor 2021 deze wat meer te gaan gebruiken.

Voor Bullet Journalling worden vaak clear stamps gebruikt. Dit zijn doorzichtige en flexibele stempels die je op een acrylblok plakt om te gebruiken. Hierdoor is het goed zichtbaar waar je de stempel precies plaatst op je blad. Na gebruik kan je de inkt op de stempel en acrylblok makkelijk afwassen met water en zeep. Nadien bewaar je ze op plastic vellen die meestal een voorbeeld van de stempels bevatten.

In deze video zie je hoe je clear stamps gebruikt:

Mijn Bullet Journal 2021 Collecties

Zoals steeds begin ik mijn Bullet Journal met een Key en Index. Meer uitleg over wat een Key en Index is vind je in Mijn Bullet Journal: November setup.

Hierna volgen steeds een aantal algemene collecties zoals belangrijke telefoonnummers en verjaardagen.

Bucket List

Een nieuw jaar, een nieuwe Bullet Journal 2021, dus ook een update van mijn Bucket List. Een lijst met dingen die je nog graag wil doen in je leven, je dromen, wensen en verlangens. Ik deel deze altijd op in verschillende domeinen van mijn leven.

Mijn Bullet Journal 2021: bucket list

Voor mij is een Bucket List vooral een inspiratielijst en geen to-do lijst. Vandaar geen checkboxes om aan te duiden wat ik al gedaan of bereikt heb.

Doelen voor 2021

Na de bucket list is het tijd voor mijn doelen voor 2021 en mijn lijstje 21 voor 2021. Meer hierover in een volgende blogpost deze week.

Lijst van wandelingen

Ik vind het handig om een lijst van wandelingen in de buurt te hebben met verschillende afstanden. Zo heb ik nooit keuzestress bij het kiezen van een wandeling. Geen betere plaats voor zo een lijst dan in mijn Bullet Journal.

Mijn Bullet Journal 2021: wandelingen

Boeken gelezen in 2021

Eén van mijn doelen voor 2021 is 30 boeken lezen. Om bij te houden hoe ver ik zit voorzie ik ruimte in mijn Bullet Journal. Checkboxes om mijn voortgang aan te duiden en voldoende plek om de gelezen boeken te noteren.

Mijn Bullet Journal 2021: boeken gelezen

Terugkerende taken

Een onmisbare pagina in mijn Bullet Journal zijn mijn terugkerende taken. Bij het plannen van een nieuwe maand, week en dag gebruik ik deze lijst om te weten wat ik wanneer moet doen.

Mijn Bullet Journal 2021: terugkerende taken

Future log

Nog zo een onmisbare pagina is de Future Log. Meestal wordt hierin 6 of 12 maanden vooruit gepland. Normaal maak ik een future log van 6 maanden omdat ik gemiddeld een half jaar toekom met een Bullet Journal. Aangezien ik deze keer nog plek over had op de pagina (verkeerd geteld :-)) heb ik 8 maanden voorzien.

Mijn Bullet Journal 2021: future log

Zoals je kan zien heb ik in mijn collecties voor eenvoud gekozen met het gebruik van Stempels, Washi Tape en -een accentkleur.

Mijn Bullet Journal: Januari setup

Na de collecties in een nieuwe Bullet Journal volgt de maandelijkse setup, in dit geval de Januari setup. Net zoals vorige maand zocht ik een paar leuke afbeeldingen op Pinterest om te printen en plakken op mijn pagina’s. Voor de rest niet veel wijzigingen in mijn maandelijkse, wekelijkse en dagelijkse pagina’s.

En jij? Ben je al klaar met je Bullet Journal setup voor 2021?

Wil je nog meer voorbeelden zien uit mijn Bullet Journal, bekijk zeker deze blogposts ook een keer:

Wil je graag meer weten over wie Gewoon Lies is, kijk zeker eens op de Over mij pagina. Zit je met een vraag of wil je graag contact met me opnemen, vul het contactformulier in en ik stuur je zo snel mogelijk een mailtje terug.

Geen enkel nieuws missen, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Gewoon Lies en ontvang een mailtje telkens een nieuwe blogpost online komt.

Volg me ook op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: