Kerstdecoratie

De kerstdecoratie van Gewoon Lies

Kestdecoratie, de kerstboom zetten en lichtjes buiten hangen, … Iedereen is er dit jaar extra vroeg bij. Vanwege de huidige maatregelen willen we extra vroeg de gezelligheid van kerst in huis halen met kerstdecoratie. Ik heb – zoals altijd – gewacht tot Sinterklaas onze kinderen bezocht heeft. Maar diezelfde dag ging ik ook aan de slag met de kerstballen en slingers. Hierbij een blik achter de schermen van Gewoon Lies in kerststemming.

De kerstboom

Onze kerstboom is versierd in goud en zilver tinten, met een simpele slinger en veel ballen. Door de jaren heen zijn er ook heel wat eigen geknutselde hangers van de kinderen bijgekomen. Nu nog cadeau’tjes onder de boom :-).

kerstboom

windlicht

Zoals bij ieder seizoen ook heel wat eenvoudig te maken kerst decoratie in de rest van de woonkamer. Mijn inspiratie haal ik vaak van Pinterest.

Eén van mijn favorieten om te gebruiken is het windlicht. Beetje sneeuw onderaan, een kerstboompje, een takje, wat kerstballetjes, een slinger en lichtjes erin. Ernaast een kerstboompje en een een houtschijfje met een huisje, theelichthouder en wat kerstballetjes in de sneeuw.

kerstdecoratie kast

Kerstdecoratie Eettafel

Ook op onze eettafel staan twee dienbladen in kerstsfeer. Op deze tafel heb ik gekozen om de goud tinten van de kerstboom aan te houden. Eentje is gevuld met poutpourri, de andere gevuld met sneeuw, theelichthouders, een houten kerstboompje, kerstballetjes, een gouden slingertje en lampjes.

kerstdecoratie Salontafel

Op de salontafel koos ik voor rode accenten. Ook hier deed ik hetzelfde, twee rechthoekige dienbladen met sneeuw en er wat kerstdecoratie op met kaarsjes en lichtjes.

kerstdecoratie salontafel

Kaarsen en lichtjes

De kerstperiode is dé periode om te werken met veel lichtjes en kaarsen. Ik heb al een aantal jaren touw met lichtjes liggen die ideaal zijn voor aan onze radiators te hangen. Nog een eenvoudige truc, doe in een glazen vaas wat dennenappels met een lichtsnoer, decoreer de vaas of bokaal met wat touw en je hebt een mooie decoratie. Hier heb ik dennenappels gebruik die wit gespoten zijn. Voor wie zich het nog herinnert, ik heb hetzelfde gebruikt voor de herstdecoratie maar dan met gewone dennenappels (zie mijn eerder artikel over herfstdecoratie).

En jij, ben jij al volledig in kerstsfeer? Heb jij nog tips om op een snelle en makkelijke manier de kerst in huis te halen? Laat het zeker weten!

Wil je graag meer weten over wie Gewoon Lies is, kijk zeker eens op de Over mij pagina. Zit je met een vraag of wil je graag contact met me opnemen, vul het contactformulier in en ik stuur je zo snel mogelijk een mailtje terug.

Geen enkel nieuws missen, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Gewoon Lies en ontvang een mailtje telkens een nieuwe blogpost online komt.

Volg me ook op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.