Meteen naar de inhoud
Mijn Bullet Journal December

Mijn Bullet Journal: December setup

In de rubriek ‘Mijn Bullet Journal’ geef ik je iedere maand inspiratie en voorbeelden uit mijn eigen Bullet Journal setup voor de komende maand. Weet je nog niet wat een Bullet Journal is, lees dan zeker mijn artikel Wat is dat nu eigenlijk, een Bullet Journal? waarin ik een algemene uitleg geef over Bullet Journaling.

November loopt weer op z’n einde, dus tijd voor mijn Bullet Journal December setup. December, normaal gezien een maand vol feestjes, cadeau’tjes en gezellig samen zijn. Maar 2020 zou 2020 niet zijn als daar ook een stokje voor gestoken wordt door het C-woord. En toch… toch ben ik, en jullie hopelijk ook, van plan om er met wat creativiteit een even gezellige maand van te maken. Een gezellige kerst met ons gezin, nieuwjaarswensen vanop afstand en genieten van wat Sinterklaas allemaal brengt.

Bullet Journal December setup

“Christmas isn’t a season, it’s a feeling”

Edna Ferber

Ik heb er bewust voor gekozen met mijn Bullet Journal December pagina’s de gezellig kerstperiode extra in de verf te zetten. Daarvoor heb ik gebruik gemaakt van afbeeldingen en quotes die ik op internet vond. En het leuke is, ze komen super goed uit op mijn zwarte pagina’s.

Mijn Bullet Journal December cover

Ja hoor, de Black Bullet Journal, zie Mijn Bullet Journal: November setup, is zéér goed meegevallen. December kan dus gewoon verder gaan in hetzelfde boekje. De pagina’s in een Black Bullet Journal zijn veel dikker en steviger, waardoor er ook minder pagina’s in een boekje passen. Voor 2021 zal ik starten met een gloednieuwe Bullet Journal, maar voor December ben ik blij de huidige nog even te kunnen gebruiken.

Bepalen van mijn Focus

Zoals steeds begon ik met een agenda, mijn to do’s en doelen voor December. Dankzij de sickers van Van Je Hart heb ik deze maand mijn 3 belangrijkste focuspunten bepaald, de drie dingen waar ik deze maand extra aandacht aan wil besteden. Voor mij zijn dat (1) familie, nog meer dan anders in deze periode, (2) lezen, vind ik heerlijk ontspannend en (3) mijn blog uiteraard.

Kerstmis planning

Ik vond op internet een super leuke “December organizing calendar”. Ik kon niet anders dan deze te gebruiken. Voor iedere dag in December een kleine opdracht, allemaal in het teken van Kerst en Nieuw.

Chirstmas challenge

Kerstlijstje

Zoal steeds komen op de volgende pagina’s mijn trackers, logs en lijstjes. Deze maand ook een extra lijstje, mijn kerstlijstje. Hierop noteer ik inspiratie voor cadeautjes voor mezelf. De pakjes voor anderen zijn uiteraard al lang gekocht, hoe kan het ook anders met een planner als mij :-).

Kerstlijstje

Waar ben ik trots op

Mijn positiviteitsdagboek heb ik voor deze maand ook uitgebreid. Naast iedere dag iets positief op te schrijven wil ik ook iedere dag iets opschrijven waar ik trots op ben. Eerder deze maand deed ik mee aan een feelgood challenge waarin ik 10 dingen moest opschrijven waarvoor ik trots was op mezelf. De impact van het maken van dat lijstje was ongelooflijk, ik voelde me op slag een stuk beter. Daarom besloot ik dit mee te nemen in mijn Bullet Journal December setup!

Bullet Journal wekelijkse setup

Na de maandelijkse pagina’s start ik met de eerste weekplanning. Hiervoor maak ik een dubbele pagina met aan de linkerkant mijn agenda voor die week. Hierin schrijf ik ook belangrijke to do’s die op een specifieke dag moeten gebeuren. Aan de rechterkant voeg ik het weekmenu toe en mijn to do’s en activiteiten voor die week.

Normaal maak ik dit overzicht op het einde van de week, op zondag avond. Dit is mijn me-time momentje om de week te plannen. Het geeft me rust om alvast een overzicht te krijgen van hoe mijn week eruit gaat zien. Deze keer heb ik het wat vroeger gemaakt om aan jullie te kunnen tonen :-).

Zoals je ziet hou ik me steeds aan een weekplanning. Deze maand valt 30 November op een maandag, dus die wordt meegenomen in de eerste week van December.

Bullet Journal dagelijkse setup

Na de wekelijkse planning volgen uiteraard de dagelijkse pagina’s, het hart van de Bullet Journal. Ik vind het belangrijk om iedere dag mijn ideale planning zichtbaar te hebben. Ik verdeel de pagina dus in twee delen. Aan de ene kant schrijf ik de uren van 7u toto 23u onder elkaar. Rekening houdend met mijn afspraken en activiteiten van de dag plan ik zo mijn ideale dag, waarin ik ook steeds me-time en ontspanning probeer op te nemen. In het andere deel is er plaats voor mijn rapid logging van die dag.

Iedere avond neem ik een klein momentje om de volgende dag voor te bereiden, waarbij ik dus mijn dagplanning per uur opschrijf. Bovendien noteer ik ook alle afspraken en to-do’s voor de volgende dag. Op de dag zelf vul ik dit gedeelte continu aan met wat me te binnen schiet. Dit kunnen to do’s zijn, ideeën waar ik nog iets mee wil doen, of afspraken voor in de toekomst.

’s Avonds, tijdens mijn momentje om de volgende dag te plannen, overloop ik ook de huidige dag en migreer ik alles naar de juiste plek.

Daily

Zoals je kan zien voorzie ik ook ruimte om mijn prioriteiten voor die dag op te schrijven. Meestal houd ik me aan twee prioriteiten per dag en zet ik deze apart zodat ze meer in het oog vallen.

Net zoals bij de wekelijkse planning maak ik de dagelijkse pagina ook echt maar de avond voordien. Ik ga dus niet in het begin van de week of maand alle wekelijkse / dagelijkse pagina’s voorbereiden, maar maak ze iedere keer pas als ik ze nodig heb.

Meer voorbeelden zien

Wil je nog meer voorbeelden zien uit mijn Bullet Journal, bekijk zeker deze blogposts ook een keer:

Wil je graag meer weten over wie Gewoon Lies is, kijk zeker eens op de Over mij pagina. Zit je met een vraag of wil je graag contact met me opnemen, vul het contactformulier in en ik stuur je zo snel mogelijk een mailtje terug.

Geen enkel nieuws missen, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Gewoon Lies en ontvang een mailtje telkens een nieuwe blogpost online komt.

Volg me ook op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: