panorama forellenpad stavelot

Het Forellenpad in Stavelot

Tijdens onze wandelchallenge in de verlengde herfstvakantie trokken we naar de Ardennen voor een flinke wandeltocht. Op vrije dagen, wanneer er geen sport of hobby’s van de kinderen op de agenda staat, doen we dit wel vaker. Even ons hoofd helemaal leegmaken en voor de kinderen ravotten in de bossen. Deze keer kozen we voor het forellenpad in Stavelot.

De wandeling langs het forellenpad start aan de abdij van Stavelot en is ongeveer 12km lang. De wandeling staat overal zeer goed aangeduid met markeringen van gele rechthoeken.

Gele route forellenpad Stavelot

Het forellenpad is een bospad dat langs de Amblève loopt en is, zoals de naam doet vermoeden, zeer geliefd bij vissers.

Forellenpad Stavelot

Deze stevige wandeling brengt je naar schitterende uitzichten over de vallei van de Amblève, maar ook door grote weiden en smalle bospaden. Een super mooie en gevarieerde wandeling dus.

panorama forellenpad stavelot
wandeling stavelot 4
wandeling stavelot 5

Nog net op het einde van het paddenstoelen seizoen wisten we enkele mooie exemplaren te spotten.

En ook deze mooie witte zwaan kwamen we onderweg tegen.

zwaan in stavelot

Wat doen we na het wandelen? Onze wandelschoenen poetsen! Jong geleerd is oud gedaan :-).

Kortom, een leuke dag van meer dan 13km en met bijna 18.000 stappen! Zeker een aanrader als je van wandelen houdt. Heb jij nog leuke tips voor wandelen in de Ardennen? Laat het even weten in de reacties hieronder, ik ben altijd op zoek naar nieuwe wandelingen!

forellenpad stavelot stappenteller

Wil je graag meer weten over wie Gewoon Lies is, kijk zeker eens op de Over mij pagina. Zit je met een vraag of wil je graag contact met me opnemen, vul het contactformulier in en ik contacteer je zo snel mogelijk terug.

Volg me ook op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.