7 digitale tools

7 digitale tools die je leven makkelijker maken

Digitale tools, we kunnen ons geen leven meer indenken zonder. Niet alle tools zijn echter even nuttig. In dit artikel deel ik 7 digitale tools die je leven makkelijker kunnen maken. Deze selectie is gebaseerd op de tools die ik gebruik en waar ik veel voordeel uit haal.

Waar ik ben, is mijn Bullet Journal. Het is de houvast die ik nodig heb in mijn dagdagelijkse activiteiten. Daarnaast werk ik ook met vele online en digitale tools. De combinatie van digitaal en analoog werkt voor mij het best.

1. Google calender

Digitale tools - Google Calender

Google Calender is de online agenda van Google. Velen zullen deze agenda kennen en zelfs gebruiken. De kracht van deze agenda is voor mij het feit dat je met één account meerdere kalenders kan combineren en dat je agenda’s makkelijk kan delen met andere gebruikers.

Zo heb ik bijvoorbeeld mijn persoonlijke Google Calender, onze gezinskalender en een kalender met de papa van mijn kinderen om de planning van het co-ouderschap vast te leggen. Als ik iets wil plannen zie ik onmiddellijk of iemand anders van het gezin al iets gepland heeft waar ik rekening mee moet houden en of de kinderen die dag bij mij zijn.

Deze digitale kalenders gebruik ik als basis voor alle afspraken van mij en mijn gezin. In mijn Bullet Journal werk ik vervolgens mijn dagelijkse planning verder uit. Digitaal en analoog volledig op elkaar afgestemd :-).

2. Google Keep

Digitale tools - Google Keep

Google Keep is ook een app van Google waarmee je notities maakt en bijhoudt, de digitale versie van – wie kent ze niet – de gele post-it’s. In deze notitie app kan je vanalles en nog wat bijhouden, van nieuwe ideeën, to-do lijstjes tot foto’s en video’s.

Iedere notitie schrijf je in een soort van post-it. Om het overzicht te bewaren tussen al je notities kan je met labels en kleuren werken. Op deze labels kan je nadien een notitie snel terug vinden. Je kan ook een bepaalde notitie bovenaan vastpinnen zodat je deze heel snel terug vindt. Andere functionaliteiten zijn het delen van notities, een notitie inspreken die Google Keep zelf uitschrijft, een uitgebreide zoekfunctie, locatie gebaseerde herinneringen, en nog veel meer.

Ik gebruik vooral mijn Bullet Journal voor notities, maar toch gebruik ik ook Google Keep. Mijn Google Keep staat vol met recepten. Voor ieder nieuw recept voeg ik een nieuwe notitie toe met ofwel het uitgeschreven recept, een foto van een recept uit een magazine, of een link naar een recept op internet.

Google keep

Ieder gerecht vul ik aan met labels, zoals vis, pasta, koolhydraatarm, etc. Wil ik dan een koolhydraatarm gerecht maken hoef ik maar te zoeken op ‘koolhydraatarm’ en ik vind meteen verschillende mogelijkheden. In een vastgezette notitie bovenaan vul ik ons weekmenu in, met links naar de verschillende gerechten. Heel handig voor als ik nadien mijn boodschappenlijstje maak.

3. Google Shopping List

Digitale tools - Google Shopping List

Google Shopping List is een digitale boodschappenlijst die samen werkt met je Google Assistent. Via eenvoudige commando’s kan je boodschappen toevoegen aan aan je boodschappenlijst. Je kan ook manueel producten toevoegen via de webapplicatie op je computer.

Wij hebben een Google Home Mini in de keuken staan en als ik tijdens het koken merk dat het zout bijna op is zegt ik gewoon “Hey Google, zet zout op de boodschappenlijst”. Zout wordt dan toegevoegd aan mijn digitale boodschappenlijst. Iedereen van ons gezin kan zo producten toevoegen.

Wekelijks gebruik ik de Collect&Go van Colruyt om mijn grote boodschappen te doen. Op dat moment open ik de Google Boodschappenlijst om te weten wat ik moet bestellen. Zo ben ik zeker dat ik niets vergeet, ook niet de producten die mijn huisgenoten nodig hebben.

Google shopping list

Je kan deze boodschappenlijst ook in de winkel zelf gebruiken op je smartphone, en meteen producten verwijderen als je ze in de kar legt.

4. Lifesum

Digitale tools - Lifesum

Lifesum is een gezondheidsapp, een lifestyle-tracker en een calorieënteller. Met deze app kan je makkelijk bijhouden wat je eet en welke oefeningen je doet. De app helpt je betere eetkeuzes te maken en je gewoontes te verbeteren. Zo helpt de app je bijvoorbeeld om voldoende water te drinken en voldoende groenten en fruit te eten.

Deze app is bijzonder handig als je meer inzicht wil krijgen in je eetpatroon, je gezonder wilt gaat eten (wat gezonde voeding inhoudt lees je hier) of simpelweg een voedingsdagboek wilt bijhouden.

Bij het instellen van de app geef je aan wat je doel is, gewicht verliezen, op gewicht blijven of bijkomen. Vervolgens kan je aangeven hoeveel gewicht je wil verliezen of bijkomen en op welke termijn. De app gaat dan aan de slag en berekent wat jouw ideale dagelijkse calorie-inname is om dit doel te bereiken.

De Lifesum database bevat een enorme hoeveelheid aan voedingsmiddelen waarin je kan zoeken. Zelden dat je een bepaald product niet vind en dus handmatig het aantal calorieën moet ingeven. Je kan zelfs de barcode van verpakkingen scannen en de app geeft je onmiddellijk het juiste product. Daarom is het is bijhouden wat je eet en hoeveel calorieën je inneemt heel makkelijk in Lifesum.

Er is een betalende versie van de app beschikbaar, maar voor mij is de gratis versie meer dan voldoende.

5. Stocard

Digitale tools - Stocard

Stocard is een app om al je klantenkaarten digitaal bij te houden. Je scant eenvoudig de barcode van je klantenkaarten en je hoeft nooit meer kaartjes mee te sleuren. In de winkel scroll je dan door Stocard op zoek naar de klantenkaart van deze winkel en laat je de barcode scannen.

Stocard

Stocard kan je ook promoties laten zien van de winkels waarvan je een klantenkaart hebt. Of dit handig is of niet, laat ik aan jou over om te beslissen :-).

6. AndroMoney

Digitale tools - AndroMoney

AndroMoney is een digitale tool om je persoonlijke financiën te beheren. Een beetje zoals het ouderwetse huishoudboekje. Je kan hierin al je inkomsten en uitgaven noteren, gebruik maken van categorieën die je zelf definieert en rapporten maken van je inkomsten en uitgaven patroon.

Voor wie het belangrijk vindt om een goed overzicht te hebben van je financiën is deze gebruiksvriendelijk app zeker en vast een goede tool. Je kan de app gratis gebruiken, maar de betalende versie is zeker het geld waard.

7. Waze

Digitale tools - Waze

Waze is een digitale navigatie tool waarbij weggebruikers elkaar helpen door files, ongevallen en andere problemen op de weg te melden. Het is dé ideale tool om vandaag de dag snel van A naar B te geraken. Een perfect alternatief voor de klassieke GPS of Google Maps.

Dankzij de enorme community van gebruikers, waar chauffeurs in real-time verkeersinformatie delen, blijf je goed op de hoogte van de toestand op de weg. Je verliest zo minder tijd, omdat Waze altijd de snelste route op dat specifiek moment aangeeft. Tijdens het rijden berekent hij continu de snelste route en kan zo anticiperen op files door je een alternatieve route voor te stellen.

Dit is mijn selectie van digitale tools en apps die jou misschien ook kunnen helpen. Heb jij nog andere onmisbare digitale tools die je leven makkelijker maken? Laat het zeker weten in de reacties onderaan.

Wil je graag meer weten over wie Gewoon Lies is, kijk zeker eens op de Over mij pagina. Zit je met een vraag of wil je graag contact met me opnemen, vul het contactformulier in en ik contacteer je zo snel mogelijk terug.

Volg me ook op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.