Meteen naar de inhoud
Mijn Bullet Journal: Oktober start pagina

Mijn Bullet Journal: Oktober setup

Zoals beloofd in mijn eerder artikel over Bullet Journal zal ik regelmatig ideeën en inspiratie voor je Bullet Journal delen met mijn eigen pagina’s als voorbeeld. Daarom een artikel over hoe mijn nieuwe Bullet Journal Oktober setup eruit ziet.

1. Review voorbije maand

Op het einde van iedere maand start ik mijn voorbereiding voor de volgende maand met een review van de voorbije maand. Hiervoor stel ik mezelf volgende vragen:

Mijn Bullet Journal: September review
Mijn Bullet Journal: September review
  • Welke monthly spreads vond ik handig en wil ik dus behouden?
  • Welke monthly spreads heb ik amper gebruikt en ga ik dus weglaten?
  • Waar ben ik het meest / minst tevreden van?
  • Wat wil ik anders gaan doen in de komende maand?
  • Welke nieuwe dingen wil ik gaan uitproberen in de komende maand?

Deze review schrijf ik uiteraard ook op de volgende lege pagina’s in mijn bujo (Bullet Journal).

2. Maandelijks overzicht

Daarna begin ik met mijn maandelijkse pagina’s voor de volgende maand. Dit start met een mooie overzichtspagina waar ik steeds een klein kalendertje van deze maand voorzie.

Mijn Bullet Journal: Oktober start pagina
Mijn Bullet Journal: Oktober setup

Zoals je kan zien in de foto’s werk ik heel veel met stickers. Dit omdat ik graag een mooi versierde Bullet Journal heb, maar zelf niet zo goed ben ik tekenen en handletteren. Op deze pagina kies ik ook de kleur die zal domineren in alle pagina’s die maand.

Op de volgende pagina komt dan mijn agenda, to do’s en doelen voor de komende maand. In deze agenda plaats ik enkel belangrijke afspraken en gebeurtenissen, aangezien ik een online Google kalender gebruik voor mijn gedetailleerde planning. Maandelijks probeer ik voor mezelf ook een aantal doelen (goals) te bepalen om me te focussen op wat ik belangrijk vind.

3. Bullet Journal collections

Habit Tracker

Een habit tracker – bijhouden van je gewoontes – is een lijstje waar je dagelijks bijhoudt of je een bepaalde gewoonte hebt uitgevoerd of een bepaald doel behaald hebt. Je kan hierin vanalles bijhouden, bv of je genoeg geslapen hebt, genoeg gedronken, je bed opgemaakt is, je gezond gegeten hebt, geen alcohol gedronken, … .

“Success is nothing more than a few simple disciplines, practiced every day”

Jim Rohn

Op het einde van iedere maand evalueer ik mijn habit tracker om te kijken welke gewoontes goed gegaan zijn en welke eventueel wat meer aandacht nodig hebben. Op basis daarvan beslis ik dan wat ik de volgende maand wil bijhouden.

Mijn Bullet Journal: Oktober habit tracker
Mijn Bullet Journal: habit tracker

Zoals je kan zien maak ik ook regelmatig gebruik van printables. Deze printables kan je overal op het internet gratis kan vinden, zoals bijvoorbeeld deze die ik gebruik hebt als habit tracker. Mooi voorbeeld van efficiëntie! 🙂

Positivity log

In mijn positivity log vermeld ik iedere avond 1 positief element van die dag. Dit om me te helpen meer te focussen op het positieve. Vaak wordt hiervoor ook een ‘gratitude log‘ gebruikt, waarbij je iedere dag iets opschrijft waarvoor je dankbaar ben.

Mijn Bullet Journal: Oktober positivity log
Mijn Bullet Journal: positivity log

Ik hou van inspirerende quotes! Daarom print ik er regelmatig af van Pinterest om te gebruiken in mijn bujo, zoals deze voor mijn positivity log.

Weight tracker

Op deze pagina maak ik een grafiek van mijn dagelijks gewicht, zo zie ik op het einde van de maand de evolutie van die maand in mijn dieet.

Mijn Bullet Journal: Oktober weight tracker
Mijn Bullet Journal: weight tracker

“Ik kan niet goed tegen mijn verlies… behalve als het om mijn gewicht gaat.”

Expense log

Op deze pagina hou ik – voor een bepaald deel van mijn leven – mijn onkosten bij. Op die manier heb ik op het einde van de maand een overzicht van wat ik die maand heb uitgegeven aan dat deel van mijn leven.

Mijn Bullet Journal: Oktober expense log
Mijn Bullet Journal: expense log

Als je meer wil weten over financiële spreads in je Bullet Journal, is het artikel ‘Finance logs‘ zeer interessant om te lezen.

Boodschappenlijstje

In mijn boodschappenlijstje schrijf ik dingen die ik graag zou willen of niet moet vergeten kopen. Als ik aan iets denk vermeld ik het in mijn daily (dagelijks overzicht) om van daaruit te migreren naar mijn boodschappenlijstje. Of ik schrijf het rechtstreeks op deze pagina.

Mijn bullet Journal: Okbotober boodschappenlijstje
Mijn Bullet Journal: boodschappenlijstje

Het gaat hier niet over de dagelijkse/wekelijkse boodschappen, maar dingen die je nogal eens vergeet te kopen of waarmee ik mezelf nog eens wil verwennen. Zoals bv. nieuwe regenlaarzen voor de kids of het boek ‘The bullet journal method” van Ryder Caroll.

Diepvries inventaris

Dit is een heel erg praktische pagina waar ik begin van iedere maand een inventaris maak van mijn diepvries. Zo kan ik snel zien, bij het maken van mijn winkellijstje, wat er nog in de diepvries steekt. Tijdens de maand vul ik vaak aan wat ik uit de diepvries haal of erbij steek. Vandaar dat ik deze pagina schrijf in een uitwisbare pen.

Mijn Bullet Journal: Oktober diepvriesinventaris
Mijn Bullet Journal: diepvriesinventaris

Dit was mijn Bullet Journal Oktober setup. Heb jij je monthly spreads voor Oktober al gemaakt? Begin jij ook met een review van de voorbije maand? Laat het even weten in de reacties hieronder.

Wil je graag meer weten over wie Gewoon Lies is, kijk zeker eens op de Over mij pagina. Zit je met een vraag of wil je graag contact met me opnemen, vul het contactformulier in en ik contacteer je zo snel mogelijk terug.

Volg me ook op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: