Meteen naar de inhoud
Mijn Bullet Journal: November

Mijn Bullet Journal: November setup

Een nieuwe maand en dus tijd voor een nieuwe Bullet Journal setup. Zoals beloofd deel ik hier regelmatig inspiratie op basis van mijn maandelijkse pagina’s. Vandaag een kijkje in mijn Bullet Journal November setup. Weet je niet wat een Bullet Journal is, lees dan zeker mijn eerder artikel: Wat is dat nu eigenlijk, een Bullet Journal?

Naast een maandelijkse setup deze keer ook een hele nieuwe Bullet Journal, aangezien de vorige weer helemaal volgeschreven is. Daarom zal ik dit keer niet enkel mijn maandelijkse pagina’s, maar ook enkele collecties delen. Ik koos als nieuwe Bullet Journal een Black Bullet Journal.

Black Bullet Journal

Een tijdje geleden kwam ik tijdens het shoppen een Bullet Journal met zwarte pagina’s tegen. Ik twijfelde even of dit wel handig zou zijn, maar de nieuwsgierigheid won het van het verstand en de Black Bullet Journal verdween in mijn winkelmandje :-).

Waarmee schrijf je in een Black Bullet Journal?

Daarna moest ik op zoek naar pennen en stiftjes die mooi uitkomen op de zwarte pagina’s. Gelukkig had ik had nog gloednieuwe Outline Markers van de Action liggen. Ideaal om deze uit te testen in mijn nieuwe Bullet Journal.

Outline Markers

Ik kocht ook nog 3 Bic Fine Point Markers in de kleuren zilver, goud en brons, welke super mooi schrijven. Ideaal voor mijn titels mee te maken. Als laatste bestelde ik nog enkele witte fine liners.

Bic permanent markers

Zoals je kan zien in onderstaande voorbeelden en foto’s, heb ik in deze Black Bullet Journal gekozen voor eenvoud. Ik vind dat de stiften die ik gebruik mooi uitkomen op de zwarte pagina’s en zo voor voldoende versiering zorgen.

Bullet Journal Key & index

Een nieuwe Bullet Journal begint steeds met een Key en een Index pagina.

Key

De Key is een pagina waarop je je legende schrijft, de symbolen die je gebruikt in je Bullet Journal. Dit is de basis van het het hele systeem van Rapid Logging. Als je meer wil weten over dit systeem, kijk dan zeker eens op de website van bulletjournal.com.

Black Bullet Journal Key

Ik gebruik steeds de symbolen zoals ze beschreven zijn door de bedenker Ryder Caroll:

. een punt voor taken
o een cirkel voor activiteiten
– een streepje voor een notitie
x een kruisje maken van een punt voor een afgewerkte taken
> een pijltje maken van een punt voor taken die je doorschuift naar een ander moment
< een omgekeerd pijltje maken van een punt voor taken die je migreert naar een collectie

Index

De Index pagina is, de naam zegt het zelf, een inhoudsopgave van je Bullet Journal. Telkens je een nieuwe pagina maakt die je later graag wil terug vinden, schrijf je deze bij in je index samen met het paginanummer. Dit is belangrijk omdat je in een Bullet Journal eender wanneer op de volgende lege pagina een collectie of andere belangrijke pagina kan beginnen. Dankzij de index vind je toch alles steeds gemakkelijk terug.

Black Bullet Journal Index

Bullet Journal Collecties

Na de index en de key volgen meestal een aantal Collecties. Een Collectie is een pagina in je Bullet Journal waarin je informatie over één bepaald onderwerp verzamelt. Denk hierbij aan een lijstje met dingen die je nog wilt doen of doelen die je nog wil bereiken, een lijstje met restaurants waar je nog naartoe wilt of een pagina waar je alle informatie rond een bepaald project verzamelt.

Hieronder zal ik enkele van mijn collecties tonen en toelichten.

Belangrijke telefoonnummers

De collectie Belangrijke Telefoonnummers maak ik altijd als eerste in een nieuwe Bullet Journal. Het is een beetje zoals een ouderwets telefoonboekje. Ik kies er bewust voor om nog steeds belangrijke telefoonnummers altijd bij me te hebben.

Black Bullet Journal Telefoon

Tegenwoordig kent niemand nog telefoonnummers uit het hoofd. Maar wat als je je gsm of smartphone kwijt raakt, je hem vergeet of je batterij onverwachts leeg is? Ik heb dan nog steeds mijn belangrijkste telefoonnummers bij de hand.

Verjaardagskalender

Ook de traditionele verjaardagskalender heeft een plekje in mijn Bullet Journals. Hierin vermeld ik verjaardagen en sterfdagen van mensen die me nauw aan het hart liggen.

Black Bullet Journal Verjaardagen

Normaal maak ik hier een mooie pagina van, met tekeningen of stickers. Maar in deze Black Bullet Journal koos ik ervoor om alle verjaardagen gewoon onder elkaar te schrijven. En ook hier bevalt de eenvoud me.

Books to read

Nog zo een pagina waar ik meestal mijn creatieve zelf tot uiting laat komen, maar nu koos voor eenvoud, mijn ‘Books-to-read’ lijstje. Onderverdeeld in fictie en non-fictie, alle boeken die ik nog wil lezen. Doorheen de maanden vul ik deze lijst vaak aan met nieuwe boeken die ik tegenkom.

Online bestellingen

Tijdens de lock-down periode in het voorjaar ben ik, zoals velen waarschijnlijk, massaal overgeschakeld op online inkopen doen. Op een bepaald moment had ik zoveel openstaande leveringen, dat ik het overzicht helemaal verloor. Toen heb ik deze collectie gemaakt.

Hierin hou ik gewoon bij wanneer ik iets bestel, wat ik bestel en in welke winkel. Ik vul nog aan via welke pakjesdienst het pakket geleverd zal worden en na de levering markeer of doorstreep ik de betreffende lijn. Op dit moment zijn mijn online bestellingen niet meer zo talrijk, maar ik heb er toch voor gekozen dit overzicht nog even verder te gebruiken.

Black Bullet Journal Online bestellingen

Terugkerende taken

Een collectie die ik heel vaak gebruik zijn mijn terugkerende taken. Hierin schrijf ik welke taken ik dagelijks, wekelijks, maandelijks en per kwartaal moet doen. Deze taken variëren van huishoudelijke taken tot zelfzorg.

Black Bullet Journal Terugkerende taken

Door ze hier neer te schrijven vergeet ik bijvoorbeeld nooit dat ik op dinsdag mijn planten moet water geven. Zonder dit lijstje lukt het me niet om kamerplanten in leven houden. Vandaar dat ik mijn Bullet Journal mijn extern geheugen noem :-).

Iedere avond, als ik de volgende dag voorbereid, kijk ik in dit lijstje om de taken over te nemen die ik die dag moet doen. Als ik een nieuwe week of maand voorbereid doe ik hetzelfde. Bij het voorbereiden van een nieuwe maand check ik ook even of er taken uit het kwartaal lijstje zijn die ik die betreffende maand wil doen.

Bullet Journal November setup

Mijn Bullet Journal: November

Zoals ik in mijn vorig artikel met de Oktober setup al vermeldde, maak ik op het einde van iedere maand een review van mijn pagina’s. Welke pagina’s vond ik handig, welke heb ik weinig gebruikt etc.

Omdat ik heel tevreden ben van mijn setup voor Oktober, besloot ik deze gewoon over te nemen voor November. De maandelijkse pagina’s van deze setup heb ik uitvoerig besproken in het vorige artikel Mijn Bullet Journal: oktober setup. Hier enkele foto’s van mijn nieuwe pagina’s:

Ben jij al klaar met je Bullet Journal November setup? Welke pagina’s zou je niet meer kunnen missen? Laat het even weten in de reacties hieronder.

In mijn volgend artikel over Bullet Journaling zal ik wat meer vertellen over mijn wekelijkse en dagelijkse pagina’s, en hoe ik mijn Bullet Journal dagdagelijks gebruik.

Wil je graag meer weten over wie Gewoon Lies is, kijk zeker eens op de Over mij pagina. Zit je met een vraag of wil je graag contact met me opnemen, vul het contactformulier in en ik contacteer je zo snel mogelijk terug.

Volg me ook op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: