Meteen naar de inhoud
book review de edele kunst van not giving a f*ck

Book review: De edele kunst van not giving a f*ck

De edele kunst van not giving a f*ck van Mark Manson is bekend als hét boek voor zelfhulphaters. Volgens de kaft van het boek moeten we stoppen met altijd maar positief te zijn en in plaats daarvan met onze tekortkomingen en tegenslagen leren omgaan.

De tegendraadse aanpak voor een goed leven

Wie is Mark Manson?

Mark Manson is een Amerikaans zelfhulpauteur en populair blogger. Na ‘De edele kunst van not giving a f*ck’ schreef hij nog een tweede boek ‘Alles is f*cked’.

Zoals uit de titel al doet vermoeden strooit Mark Manson in het rond met de ‘f*cks’. Vooral in de eerste pagina’s van zijn boek komt dit een beetje vervelend over, maar in latere hoofdstukken wordt dit gelukkig wat minder.

Vlot leesbaar boek

Het boek is vlot leesbaar en tijdens het lezen krijg je de indruk dat de auteur rechtstreeks tot je spreekt, wat zo hoort voor een goed blogger :-). Mark Manson gebruikt ook vaak voorbeelden om zijn ideeën in te leiden of toe te lichten. Hierdoor maakt hij zijn verhaal zeer herkenbaar voor de lezer.

Leer omgaan met je beperkingen en tegenslagen

Wat mij het meest is bijgebleven na het lezen van dit boek is dat Mark Manson pleit voor het omarmen van je beperkingen en tegenslagen. Enkel op die manier kan je groeien naar een betere versie van jezelf.

“Het verlangen naar positievere ervaringen is in wezen een negatieve ervaring. Terwijl daarentegen de acceptatie van een negatieve ervaring in feite juist een positieve ervaring is.”

Alan Watts

Streef geluk niet na

Mark Manson geeft ook aan dat je het geluk niet moet nastreven. Op die manier focus je op wat je (nog) niet hebt, namelijk gelukkig zijn.

“Je zult nooit gelukkig worden als je blijft zoeken naar het recept van geluk. Je zult nooit leven als je zoekt naar de betekenis van het leven.”

Albert Camus

Focus op wat jij belangrijk vind

Ook al is het dan een anti-zelfhulp boek, toch komt de boodschap in essentie neer op wat ook andere zelfhulpboeken verkondigen: Kies waar jij een f*ck om wil geven, focus je op wat jij belangrijk vind. Leer nee zeggen tegen dingen die jij niet belangrijk vind en die je tegenhouden te bereiken wat jij wil.

Voor mezelf geen grote onthulling in dit anti-zelfhulp boek van Mark Manson. Maar misschien heb jij daar een andere mening over. Heb je dit boek al gelezen? Deel even in de reacties wat jij van het boek vond of laat weten waarom je het boek wel/niet wil lezen.

Moest je het boek willen kopen, zou je me een groot plezier doen om het te kopen via deze link, ik ontvang een kleine bijdrage voor elke aankoop via deze link om mijn blog mee te onderhouden.

Wil je graag meer weten over wie Gewoon Lies is, kijk zeker eens op de Over mij pagina. Zit je met een vraag of wil je graag contact met me opnemen, vul het contactformulier in en ik contacteer je zo snel mogelijk terug.

Volg me ook op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: