herfstsfeer

Ben jij klaar voor de herfst?

De dagen worden stilaan weer korter, binnenkort beginnen de bladeren te vallen en kunnen we ons verheugen op leuke herfstwandelingen in het bos. Hét moment om de herfstsfeer ook binnen in je huis te brengen. Ben jij al klaar voor de herfst?

Aan het begin van een nieuw seizoen is dat voor mij een heerlijk momentje me-time, onze woonkamer weer in de juiste sfeer brengen. Opruimen van de oude decoraties, op zoek naar nieuwe ideeën – thank god for pinterest – en experimenteren met nieuwe spulletjes.

Ik hou vooral van simpele dingen die toch veel sfeer uitstralen. En daarvan zal ik een paar voorbeeldjes van met jullie delen. Wie weet brengt het wat inspiratie met zich mee of hebben jullie nieuwe ideeën die ik nog kan uitproberen :-).

Herfst dienblad

Een eerste voorbeeldje is een herfst-dienblad dat je centraal op je tafel kan plaatsen. Je kan hierin verschillende materialen gebruiken die je in het bos vindt. Vul je dienblad met wat mos, takjes of andere dingen die je verzameld hebt. Zet er een paar herfst figuurtjes, pompoenen of ander sierfruit bij. Werk eventueel nog even af met wat dennenappels of eikelnootjes en je herfst-dienblad is klaar!

herfst dienblad

Je kan uiteraard ook wat kaarsjes toevoegen. Dat maakt het nog gezelliger, zoals in dit voorbeeldje waar ik een rond dienblad gebruikt hebt.

herfst schotel

Op deze manier kan je tal van verschillende ontwerpjes maken. Je kan bijvoorbeeld ook wat potpourri in herfstkleuren gebruiken en er een grote kaars in zetten, of zoals hierboven mooie pompoenen opleggen. Ik heb ook nog steentjes in dezelfde kleur gebruikt om het geheel wat op te vullen.

herfst pompoenen

Herfst in een vaas

Met wat mooie vazen kan je ook al snel dat herfst gevoel creëren. Vul bijvoorbeeld een grote vaas met dennenappels, een lichtslinger erbij en je volgend stuk is klaar. Of leg wat mos beneden in een bokaal en gooi er wat sierfruit bij. Je kan de bokaal nog afwerken met een jutte touwtje om de hals.

herfst bokaal

Herfst op een houtschijf

Als laatste voorbeeldje een houtschijf in herfst stemming. Hier heb ik gekozen voor een grote paddenstoel als pronkstuk en ook weer gebruik gemaakt van mos als bodem.

herfst boomschijf

Zo zie je maar, je huis wat decoreren hoeft niet moeilijk te zijn en je hoeft er zeker geen groot budget voor te voorzien. Vooral voor de herfst vind je al veel tijdens een leuke boswandeling. En daarnaast haal ik de meeste spulletjes gewoon in de Action, waar je voor ieder seizoen en iedere thema leuke hebbedingetjes vind tegen kleine prijsjes.

Hoe breng jij de herfstsfeer in huis? Deel gerust je tips of voorbeelden in de reacties hieronder.

Wil je graag meer weten over wie Gewoon Lies is, kijk zeker eens op de Over mij pagina. Zit je met een vraag of wil je graag contact met me opnemen, vul het contactformulier in en ik contacteer je zo snel mogelijk terug.

Volg me ook op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.